GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: κλείσιμο του τελευταίου εργοστάσιου πτερυγίων ανεμογ@@ητριών, ένα νέο καρφί στο φέρετρο των αιολικών!

Η Γερμανία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η...

Η Γερμανία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η... βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης. Έχει μερικούς από τους πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους στον κόσμο. Μετά από μια δικαστική απόφαση ορόσημο του 2021, η χώρα αυτοδεσμεύτηκε για "κλιματική ουδετερότητα" έως το 2045. Και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021, η νέα κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Φιλελευθέρων Δημοκρατών ανακοίνωσε ότι ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι 85% ανανεώσιμος έως το 2030: μια τεράστια αλλαγή για μια χώρα που παραμένει μακράν ο μεγαλύτερος καυστήρας άνθρακα της Ευρώπης. Βεβαίως το ιστολόγιο έσπευσε να ευχηθεί "Καλή τύχη στη νέα κυβέρνηση", καθώς ο στόχος διάθεσης του 2% της Γερμανικής γης για ανεμογ@@ήτριες φαντάζει κομματάκι δύσκολος, σε μια χώρα που τα δικαστήρια συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξάρτητα απ' τις κυβερνητικές επιθυμίες.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2022, η Nordex με έδρα το Αμβούργο - ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανεμογεννητριών στον κόσμο - ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα κλείσει το μοναδικό γερμανικό εργοστάσιο πτερυγίων ανεμογ@@ητριών στο Ροστόκ, καταργώντας περίπου 600 "πράσινες" θέσεις εργασίας. Ο Ιούνιος ήδη έφθασε και η εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει πτερύγια στο εργοστάσιο της Acciona στην Ισπανία, αλλά το εργοστάσιο του Ροστόκ θα κατασκευάζει πλέον μόνο ατράκτους, πύργους και συστήματα κίνησης. Εδώ και κάποια χρόνια βεβαίως και η Nordex έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην Κίνα, θεωρητικά για τις ανάγκες της αχανούς Κινεζικής αγοράς.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Το εργοστάσιο στο Ροστόκ κατασκευάζει πτερύγια για ανεμογ@@ήτριες διαμέτρου μέχρι 149 μέτρα, όταν πλέον η αγορά ζητά ολοένα και μεγαλύτερες διαμέτρους. Αυτό φυσικά θα μπορούσε να λυθεί με επενδύσεις στο εργοστάσιο του Ροστόκ, ωστόσο η εταιρεία προτίμησε να το κλείσει. Την αιτία τη βλέπετε στο πιο πάνω διάγραμμα, μετά το 2017 οι εγκαταστάσεις νέων ανεμογ@@ητριών στη Γερμανία ξεφούσκωσαν.

Μόλις στο τέλος του 2021 η Γερμανία είχε 6 πυρηνικά εργοστάσια σε λειτουργία, είχε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream να τροφοδοτεί απευθείας απ' τη Ρωσία με 55 δισ. κυβικά μέτρα αερίου τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά της, ολοκλήρωνε και τον αγωγό Nord Stream 2, που θα έφερνε απευθείας απ' τη Ρωσία ακόμα 55 δισ. κυβικά μέτρα αερίου, είχε και την ισοτιμία του ευρώ στο 1,16-1,17 δολάρια. Πλέον η Γερμανία έχει χάσει τα 3 πυρηνικά της εργοστάσια, έχει χάσει τον αγωγό Nord Stream 2, ετοιμάζεται να χάσει και τον αγωγό Nord Stream, ενώ η ισοτιμία του ευρώ έπεσε στο 1,06-1,07 δολάρια. Θυμηθείτε πως το ιστολόγιο έγκαιρα, προ 6,5 ετών, είχε επισημάνει πως με το ευρώ και την ενέργεια κανείς δεν χρειάζεται μια Βέρμαχτ για να κυριαρχεί στην Ευρώπη.

Ήδη πλέον, χωρίς τη φθηνή Ρωσική ενέργεια και με αδύναμο το ευρώ, η Γερμανία ετοιμάζει ξανά τη Βέρμαχτ, σκορπίζοντας ρίγη ανατριχίλας στην Ευρώπη. Μπρρρ!!!

Και, βεβαίως, μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο πρέπει να γεμίσουν ανεμογ@@ήτριες οι Ελληνικές βουνοκορφές: για να στηρίξουμε την αναξιοπαθούσα Γερμανική βιομηχανία. Αλλά στο νέο Ενεργειακό Σχέδιο της Βαυαρίας, που παρουσιάστηκε στις 31/5/2022, στα πλαίσια της απεξάρτησης της Γερμανίας απ' το "κακό" Ρωσικό αέριο, ΔΕΝ καταργήθηκε ο κανόνας 10Η (απόσταση ανεμογ@@ήτριας 10 φορές το ύψος της από κατοικημένες περιοχές), που έχει καταστήσει ανεπιθύμητες τις ανεμογ@@ήτριες στη Βαυαρική γη. Αφού υπάρχουν Γερμανικές μαριονέτες στην Ελλάδα, πρόθυμες να καταστρέψουν τη χώρα τους, ποιος ο λόγος να καταστραφεί η Βαυαρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *