Η Ρωσία αποκαλεί τις ουκρανικές περιοχές που κατέχει με τους αυτονομιστές συμμάχους της «απελευθερωμένα εδάφη». Ένας από τους Ρώσους διαπρα...
Η Ρωσία αποκαλεί τις ουκρανικές περιοχές που κατέχει με τους αυτονομιστές συμμάχους της «απελευθερωμένα εδάφη».
Ένας από τους Ρώσους διαπραγματευτές για τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti ότι στα ουκρανικά εδάφη που κατακτήθηκαν στρατιωτικά από τη Ρωσία θα μπορούσαν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα ήδη από τον Ιούλιο με σκοπό την προσάρτηση.
«Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις (…), αλλά πιστεύω ότι τα απελευθερωμένα εδάφη θα κάνουν δημοψήφισμα λίγο-πολύ την ίδια στιγμή, κάτι που είναι λογικό», δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας.
«Απελευθερωμένα εδάφη»
«Βασίζομαι στο γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει τον Ιούλιο», πρόσθεσε ο εν λόγω αξιωματούχος που ανήκει στη ρωσική αντιπροσωπεία στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, οι οποίες έχουν παραλύσει εδώ και εβδομάδες.
Η Ρωσία αποκαλεί τις ουκρανικές περιοχές που κατέχει με τους αυτονομιστές συμμάχους της «απελευθερωμένα εδάφη».
Λαϊκές δημοκρατίες
Πρόκειται για τις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, την ανεξαρτησία των οποίων έχει αναγνωρίσει η Μόσχα και οι ηγέτες των οποίων φιλοδοξούν να εντάξουν τα εδάφη αυτά στη Ρωσία, αλλά και τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, τις οποίες ο στρατός έχει κατακτήσει σε μεγάλο βαθμό από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Εκεί έχουν επιβληθεί διοικήσεις για να εισαγάγουν, για παράδειγμα, το ρωσικό ρούβλι ως νόμισμα, να χορηγήσουν ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους ή ακόμη και να εγκαταστήσουν ρωσικά δίκτυα επικοινωνίας.
Η Αζοφική θάλασσα
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε ότι οι κάτοικοι αυτών των τεσσάρων περιοχών «πρέπει να μπορούν να επιλέξουν το μέλλον τους». «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα πάρουν την καλύτερη απόφαση», είπε.
Με την κατάληψη αυτών των περιοχών, η Ρωσία ελέγχει ολόκληρη την ακτή της Θάλασσας του Αζόφ, η οποία αποτελεί χερσαία γέφυρα που συνδέει το ρωσικό έδαφος με τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση