GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ: «ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ πάνω από το 25% της ουκρανικής επικράτειας του 2014!»

Οι ρωσικές και οι ρωσόφωνες δυνάμεις των δημοκρατιών του Ντονετσκ και του Λουγκάνσκ  δηλώνουν ότι ελέγχουν πλέον oλόκληρη την πόλη «κλειδί» ...


Οι ρωσικές και οι ρωσόφωνες δυνάμεις των δημοκρατιών του Ντονετσκ και του Λουγκάνσκ  δηλώνουν ότι ελέγχουν πλέον oλόκληρη την πόλη «κλειδί» της περιφέρειας του Ντονμπάς, την Ποπάσνα μετά από μάχες που κράτησαν δύο εβδομάδες στο κέντρο της.

Στην περιφέρεια της πόλης είχαν εισέλθει από τις 22 Απριλίου. Και ταυτόχρονα ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν περισσότερο από το 25% της ουκρανικής επικράτειας του 2014, όταν έγινε στο πραξικόπημα στο Κίεβο και διαρρήχθηκε η συμφωνία για παραμονή της χώρας σε καθεστώς ουδετερότητας.

Aυτή την περιοχή την έχουν εκκαθαρίσει από τις καθεστωτικές δυνάμεις του Κιέβου σχεδόν 100% (μόνο θύλακες επιπέδου Azovstal έχουν απομείνει) και σε λίγες ημέρες ο θύλακας του Σεβεροντονέτσκ που βλέπετε στα ανατολικά (δεξιά της φωτό) θα έχει καταληφθεί και αυτός με αποτέλεσμα η περιοχή που έχει -κατά τους Ρώσους- απελευθερωθεί, θα φτάσει το 28% του ουκρανικού εδάφους του 2014.

Στην έναρξη της επιχείρησης, βέβαια, στις 24 Φεβρουαρίου και περί τις 10 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις ήλεγχαν το 42% περίπου του ουκρανικού εδάφους, αλλά δεν είχε εκκαθαριστεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν στην στρατηγική αποχώρηση από το Κίεβο, αν και το πολιορκούσαν από παντού, με εξαίρεση την νοτιοανατολική περιοχή του.

Ρώσοι αναλυτές επιμένουν ακόμα και τώρα ότι η μάχη του Κιέβου ήταν μάχη αντιπερισπασμού για να μην ενισχυθεί το νοτιοανατολικό. Όταν οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώθηκαν στο Ντονμπάς, τότε διακόπηκε η πολιορκία του Κιέβου.



Η Ποπάσνα ήταν κρίσιμη καθώς αποτελούσε το διοικητικό κέντρο της ουκρανικής αντίστασης στο Ντονμπάς. Μετά από την εξέλιξη αυτή ζήτησαν από τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς να παραδοθούν για να σταματήσει η αιματοχυσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *