GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιθυμεί τον τρόμο, την ακρίβεια και την κοινωνική ισοπέδωση...»

Γράφει ο Γιώργος Π. Αποστολόπουλος  Τομεάρχης Περιβάλλοντος-Μέλος Κ.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ   και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ...

Γράφει ο Γιώργος Π. Αποστολόπουλος 
Τομεάρχης Περιβάλλοντος-Μέλος Κ.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ 
 και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.

Για όλα φταίνε η διεθνής κατάσταση, η παγκόσμια πανδημία, η κλιματική αλλαγή, το… ανάποδο φεγγάρι. Οι πολίτες πρέπει να τρώνε κουτόχορτο.
Οι αυξήσεις ενέργειας-ρεύματος-τιμών ξεκίνησαν πολύ πριν τον πόλεμο επειδή έκαναν το αγαθό της ενέργειας χρηματιστηριακό παίγνιο, σταμάτησαν τους λιγνίτες και κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο.
Οι θάνατοι από Covid έφτασαν τους 26.686 με 70,63% εμβολιασμούς και σκληρά lockdown ενώ στην ελεύθερη Σουηδία τους 17.874 με περίπου ίδιο ποσοστό 73,90% χωρίς lockdown αλλά με πρωτοβάθμια φροντίδα, φάρμακα και οργανωμένα Νοσοκομεία.
Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τα πάντα υπό συνθήκες άπνοιας και οι κακοκαιρίες διέλυσαν τη ζωή μας με 10 έως 50 εκατοστά χιόνι.
Θυμηθείτε: Το 1999, για να βάλουμε 6 λίτρα βενζίνης πληρώναμε 500 δραχμές (1,46 Ευρώ).

Σήμερα, για να βάλουμε 6 λίτρα βενζίνης πληρώνουμε 12 Ευρώ (4.089 δραχμές).
Επίσης πληρώνουμε περίπου 170 δραχμές (0,50 λεπτά) για ένα μπουκάλι νερό ή ένα πακέτο χαρτομάντιλα.
Πληρώνουμε 500-1000 δραχμές (1,47-2,93 Ευρώ) για μία τυρόπιτα ή ένα κομμάτι πίτσα.
Πληρώνουμε 10.000 δραχμές (30 Ευρώ) για δύο κιλά φρέσκο καλαμάρι ή μπακαλιάρο (εν όψει 25ης Μαρτίου) αφού το κιλό κοστίζει από 14-25 Ευρώ!
Ας μη λησμονούμε βεβαίως τα διόδια που ξεκίνησαν με την ένταξη στο Ευρώ στα 1,4-1,8 Ευρώ και πλέον χρεωνόμαστε όλοι έως 3,80-3,90.
Όσο για τη ΔΕΗ, σε φιλική οικογένεια που υπάγεται σε κοινωνικό τιμολόγιο και ο λογαριασμός ανερχόταν στα 90 Ευρώ τώρα καλούνται να πληρώσουν 243. Για να μη μιλήσουμε για το μικρομεσαίο ζαχαροπλαστείο στα Ιλίσια που από 2.200 Ευρώ πλήρωσε (πριν τον πόλεμο που επικαλείται ο Πρωθυπουργός) 6.200.
Παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα είναι ξεκάθαρο. Το μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί τον τρόμο, την ακρίβεια και την ισοπέδωση για να διαμορφώσει νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες σύμφωνες με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση