Ο Γιώργος Τρομάρας πέθανε σε ηλικία 75 ετών, αφού βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από πολλά εγκεφαλικά που υπέστη. Η ι...
Ο Γιώργος Τρομάρας πέθανε σε ηλικία 75 ετών, αφού βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από πολλά εγκεφαλικά που υπέστη. Η ιστορία του Έλληνα παλαιστή είναι μοναδική.
Γεννήθηκε το 1947 στην Αγία Σοφία, ένα μικρό χωριό κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα στο Αγρίνιο και όπως έχει πει και ο ίδιος δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του Λάμπρος και η μητέρα του Ελένη είχαν άλλα τρία παιδιά.
Σήκωσε ένα γαϊδουράκι σε ηλικία 10 ετών
Ο Γιώργος Τρομάρας ήρθε στην Αθήνα το 1960, σε ηλικία 13 ετών, με την οικογένεια του, αλλά τρία χρόνια νωρίτερα του είχε κάνει εντύπωση ένας αθλητής, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε περάσει από το χωριό του. Ο Γιωργάκης τον μιμήθηκε και σήκωσε ένα γαϊδουράκι. Εκείνη την εποχή τα τοπ αθλήματα ήταν το ποδόσφαιρο και η πάλη.
Ξεκίνησε προπονήσεις σε ένα γυμναστήριο με προπονητή τον Σταμάτη Χαρισιάδη και τότε δεν υπήρχε ταπί (σ.σ. ελαστικό στρώμα για τη διεξαγωγή αγωνισμάτων και την εκτέλεση ασκήσεων) και έβαζαν αντί αυτού άχυρα, ενώ για ντουζ είχαν ένα βαρέλι που έμπαιναν μέσα. Όμως, το μεράκι του για να γίνει τεράστιος παλαιστής τον έτρωγε και τα κατάφερε.
Το πρώτο γυμναστήριο
Το 1968 άνοιξε το πρώτο του γυμναστήριο στο Αιγάλεω, από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν γυμναστήρια στην Ομόνοια, στη Δεληγιώργη και Κεραμικού, στο Πασαλιμάνι καθώς και το Woman Style στον Πειραιά. Μετά από αυτά άνοιξε το Club Υγείας στη Φραντζή, στον Νέο Κόσμο και στην Πατησίων. Το τελευταίο, το οποίο διατηρεί ακόμα μαζί με τον γιο του Κώστα, βρίσκεται στην Παιανία, το «Tromaras Sports Club».
Αφού πήγε φαντάρος, απολύθηκε και έγινε επαγγελματίας παλαιστής ξεκινώντας από την ερασιτεχνική ιαπωνική πάλη. Έγινε επαγγελματίας για λόγους επιβίωσης. Tο 1970-74 διοργάνωσε το Μίστερ Ελλάς μαζί με τον Νικηφόρο Λοΐζο και το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες Δυναμικού Τριάθλου.
Με μια συναρμολογούμενη αρένα σε όλη την Ελλάδα
Ως μασίστας είχε φτιάξει μια αρένα και έκανε περιοδεία ανά την Ελλάδα παρουσιάζοντας προγράμματα μυϊκής δύναμης. Το 1996 σταμάτησε την επαγγελματική πάλη και με μια συναρμολογούμενη αρένα γύρισε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον 10 φορές. Έφτασε στο τελευταίο χωριό της Θράκης, το Ορμένιο μέχρι το άκρο της Κρήτης, το Ζάκρο.
Ταξίδεψε στην Αραβία, στην Αφρική, στην Ευρώπη, το Τόκιο, αλλά και πάνω από 30-35 κράτη για να κάνει τα κατορθώματά του. Τελευταία φορά που έδωσε αγώνα ως παλαιστής ήταν το 1996 στην Τουρκία.
Άνοιγε ελατήρια με τα δόντια
Τραβούσε και έσπαγε αυτοκίνητα ή αυτά περνούσαν πάνω από το στομάχι του. Σήκωνε βαρέλια στον αέρα, πέτρες στο κεφάλι, σίδερα και τεράστια ελατήρια.
Μερικά εξ των κατορθωμάτων του ήταν, επίσης, το λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, ακινητοποίηση αυτοκινήτων εν κινήσει, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.
Τράβηξε 4 βαγόνια τρένου
Το 1980 στην εκπομπή «Απίστευτα και όμως αληθινά» τράβηξε τέσσερα βαγόνια τρένου. Δέκα χρόνια αργότερα, στην Αραβία τράβηξε με τα δόντια του νταλίκα 35 τόνων. Το 2000 στον Πύργο Ηλείας τράβηξε με τα δόντια του δύο βαγόνια τρένου συνολικού βάρους 28 τόνων.
Παρουσίαζε προγράμματα στα σχολεία
Από το 1991 με άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσίαζε προγράμματα μυϊκής δύναμης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η καριέρα ως ηθοποιός
Ο Γιώργος Τρομάρας έχει διατελέσει και ηθοποιός, αφού έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες ελληνικής παραγωγής, έχοντας συνεργαστεί με τους Θανάση Βέγγο, Αντώνη Παπαδόπουλο, Νίκο Παπαναστασίου, Γιώργο φούντα, Νίκο Ρίζο.
Μερικές από τις ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι: Ο Θανάσης στη χώρα της Σφαλιάρας (1976), Παγίδα στην Ελλάδα (1982), Παπασούζας φαντομάς (1983), Τα καθάρματα (1984), Άλλες τον προτιμούν γουλί (1986), Η επιστροφή των καθαρμάτων (2003).
Δίδασκε πολεμικές τέχνες
Επίσης, με τον Ολυμπιονίκη παλαιστή Θανάση Καμπαφλή δίδασκαν Ζίου Ζίτσου, Τζούντο και Καράτε στη χωροφυλακή, στο πολεμικό ναυτικό και στις ειδικές δυνάμεις.
Έχει και αυτοβιογραφία με τίτλο «Γιώργος Τρομάρας, 50 χρόνια, η ιστορία της ζωής του» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Επτάλοφος.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση