«Μας σόκαρε όλους η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και οδηγεί στην ανάγκη για λήψη νέων μέτρων, καθώς βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων...
«Μας σόκαρε όλους η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και οδηγεί στην ανάγκη για λήψη νέων μέτρων, καθώς βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είχαμε αποκλιμάκωση τους, απόδειξη ότι απέδιδαν τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Δέλτα», είπε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Το lockdown ήταν μια πρώτη κίνηση και πρόταση, εύκολη να αποφασιστεί μεν, προφανώς με διάφορες προεκτάσεις. Αύριο θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό και τον Σωτήρη Τσιόδρα, με την ανάλυση των τελευταίων δεδομένων και εξήγηση της πρότασης μου για lockdown», προσέθεσε ο κ. Σαρηγιάννης
Ακόμη, όπως υπογράμμισε, «είναι σημαντική η ποσότητα της μετάλλαξης Όμικρον που ανιχνεύθηκε στα λύματα της Θεσσαλονίκης, δεν είναι πολύ μεγάλη και προς το παρόν δεν υπάρχει αναστροφή της πορείας των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, όμως αναμένεται να έχουμε αυξητική πορεία τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το τέλος του χρόνου, βάσει του υπολογιστικού μοντέλου, θα έχουμε σε όλη την χώρα πάνω από 6.000 κρούσματα ημερησίως, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον».
Υπενθυμίζεται πως από χθες ο κ. Σαρηγιάννης με παρέμβασή του έκανε λόγο για lockdown ενός μήνα, από τις 3 Ιανουαρίου. «Η νέα μετάλλαξη είναι 1,5 φορά πιο μεταδοτική από τη Δέλτα και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στην Ελλάδα. Μάλιστα, ενώ είχαμε υπολογίσει ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχει ξεπεράσει το 50% των συνολικών κρουσμάτων, πλέον πιστεύουμε ότι μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, η Όμικρον θα έχει επικρατήσει», είπε στο TyposThes ο κ. Σαρηγιάννης.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Επειδη δεν ειμαι απο Αθηνα,ποσους κρεμασμενους χωραει η πλατεια συνταγματος[με αποστασεις κοβιτ];
ΑπάντησηΔιαγραφή