Ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 είναι 40-45% μικρότε...
Ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 είναι 40-45% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με μια έρευνα του Imperial College του Λονδίνου που δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Γενικά, βρίσκουμε ενδείξεις ότι μειώνεται ο κίνδυνος νοσηλείας με την Όμικρον, συγκριτικά με τη Δέλτα, σε όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά την περίοδο της μελέτης», ανέφεραν οι ερευνητές.
Στη μελέτη αναλύθηκαν δεδομένα από τα επιβεβαιωμένα, με μοριακό τεστ, κρούσματα που καταγράφηκαν στην Αγγλία στο διάστημα 1-14 Δεκεμβρίου.
Τι αναφέρει μελέτη από τη Νότια Αφρική
Μια άλλη μελέτη, από τη Νότια Αφρική, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι όσοι διαγνώστηκαν στη χώρα αυτήν με την παραλλαγή Όμικρον κατά το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο από εκείνους που είχαν προσβληθεί από κάποια άλλη παραλλαγή κατά την ίδια χρονική περίοδο.
Οι ερευνητές του Imperial College ανέφεραν ότι ο κίνδυνος οποιασδήποτε επίσκεψης σε νοσοκομείο για όσους προσβλήθηκαν από την Όμικρον είναι κατά 20-25% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που μολύνθηκαν από τη Δέλτα. Σημείωσαν ωστόσο ότι η μείωση των νοσηλειών πρέπει να εξισορροπηθεί με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την Όμικρον, επειδή μειώνεται η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια και η φυσική ανοσία.
Το εμβόλιο προστατεύει από τη νοσηλεία
Χθες η Βρετανία ανακοίνωσε, για πρώτη φορά αφότου έγιναν ευρέως διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ, περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα της Covid-19.
Οι ερευνητές λένε ότι οι εκτιμήσεις τους από τη μελέτη που έκαναν υποδηλώνουν ότι όσοι έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου παραμένουν προστατευμένοι απέναντι στη νοσηλεία, έστω και αν η προστασία έναντι της μόλυνσης χάνεται σε μεγάλο βαθμό έναντι της παραλλαγής Όμικρον.
Ορισμένες μελέτες φαίνεται να δείχνουν πως η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα που είναι κυρίαρχη στις περισσότερες χώρες, αλλά οι επιστήμονες συζητούν ακόμη αυτό το σημείο.
ΠΟΥ: Χρειάζονται τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να ξέρουμε τη συσχέτιση Όμικρον και νοσηλείας
Ορισμένες μελέτες φαίνεται να δείχνουν πως η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα που είναι κυρίαρχη στις περισσότερες χώρες, αλλά οι επιστήμονες συζητούν ακόμη αυτό το σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, είπε πως θα χρειαστούν πιθανόν τρεις με τέσσερις εβδομάδες προτού απαντηθεί η ερώτηση.
Ενώ ο κοροναϊός δεν μπορεί να εξαλειφθεί, θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί, επιτρέποντας στα νοσοκομεία να διαχειριστούν περισσότερους καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ο έλεγχος του ιού θα επιτευχθεί μέσω εμβολίων, αναμνηστικών δόσεων, διπλασιασμού του αριθμού των ανθρώπων που φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους, (καλού) αερισμού και χρήσης νέων φαρμάκων κατά της COVID-19.
Ο Κλούγκε είπε πως τα καλά νέα από την Ιστορία είναι πως όλες οι πανδημίες έχουν τελειώσει.
«Αυτός ο ιός μας εξέπληξε περισσότερες από μία φορές άρα θα έλεγα ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει, αλλά νομίζω πως είμαστε καθ΄οδόν πως οι ζωές μας θα αποκατασταθούν τον επόμενο χρόνο ιδίως εάν –δεν ξέρουμε– αν η Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή», είπε.
«Το κρίσιμο ζήτημα είναι πώς θα επιβιώσουμε τον χειμώνα, πώς δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», είπε ο Χανς Κλούγκε.
Ολες οι μελετες,αυτο λενε.Ακομη και κατι μαιμουδες[Αγγλια,Ισραηλ]τις "διορθωσανε"Φυσικα στην Ελλαδα δεν ισχυει,γιατι εδω η Ομικρον ειναι θανατηφορα.
ΑπάντησηΔιαγραφή