«Η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας», λέει ο κ....
«Η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας», λέει ο κ. Παπανδρέου
«Γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook;» αναρωτιέται ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως εφόσον η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα, θα έπρεπε να έχει κέρδος από την επεξεργασία τους.
O Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ραδιόφωνο του alpha έκανε πρόταση-έκπληξη μιλώντας για «μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων» του Facebook. Επανέφερε, μάλιστα, μια παλιότερη πρότασή του για αποποινικοποίηση της κάνναβης.
«Η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας.
Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με τη φαρμακευτική κάνναβη, διότι έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις σε διάφορες ασθένειες.
Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί. Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο», είπε.
Να είμαστε μέτοχοι στο Facebook
«Γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook;» υποστήριξε, συμπληρώνοντας «εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους;».
Δεν έμεινε όμως εκεί ο πρώην Πρωθυπουργός, προτείνοντας να κάνει η Ευρώπη «μία πλατφόρμα των πολιτών».
Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «Μπαίνουμε σε κρίσεις, π.χ. προσφυγική, κλιματική», προσθέτοντας πως υπάρχουν και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής για να σημειώσει ως παράδειγμα το γεγονός ότι «οι πλατφόρμες του Facebook έχουν μία τεράστια εξουσία μεγαλύτερη από τα κράτη. Έχουν μία συγκεντρωτική εξουσία» και να καταλήξει λέγοντας ότι «αυτή είναι μία υπονόμευση της δημοκρατίας».
Συνέχισε όμως αναφορικά με τη διαχείριση δεδομένων και αφού μίλησε για τις δύο σχολές που υπάρχουν, αυτή της Κίνας που υποστηρίζει πως τα data ανήκουν στο κράτος και αυτή των ΗΠΑ που υποστηρίζει πως ανήκουν στις πολυεθνικές, κατέληξε πως υπάρχει και η άποψη της αυτοδιαχείρισης των δεδομένων.
Τέλος, έθεσε και το θέμα των εξουσιών υποστηρίζοντας πως πρέπει πέραν των τριών, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής «να έχουμε και τη διαβουλευτική εξουσία με αλγόριθμους που είναι διαφανείς…».
Τις βλακείες που λένε και τις ατιμίες που κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί
ΑπάντησηΔιαγραφήμόνο άμα είσαι φτιαγμένος δεν τις καταλαβαίνεις άσε που άμα είσαι και
εξαρτημένος από ουσίες σαν άτομο είσαι ποιο εύκολος προς εκμετάλλευση