Αυστριακή μελέτη αναφέρει ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού με αποτέλεσμα να αποτελούν απειλή για την υγε...
Αυστριακή μελέτη αναφέρει ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού με αποτέλεσμα να αποτελούν απειλή για την υγεία
«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό άρα επιβάλλεται να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους» ανέφερε την Παρασκευή ο Άκης Σκέρτσος. Αργότερα και μετά την κατακραυγή για την πρωτοφανή του δήλωση προχώρησε σε μισές διευκρινίσεις λέγοντας: «Δεν συμμετέχουν (σ.σ. οι αστυνομικοί) σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα».
Ωστόσο υπάρχει επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει πόσο εύκολα κολλάνε κορωνοϊό οι αστυνομικοί αλλά και πόσο μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελούν. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι έρευνα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό BMJ που εκδίδεται από το συνδικάτο της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης (BMA).
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η αστυνομία είναι – ελλείψει βελτιωμένου εξοπλισμού πρόληψης των λοιμώξεων –μια οντότητα που συνιστά σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία. «Η αλληλεπίδραση με έναν αστυνομικό, δηλαδή κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ταυτότητας, ενέχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο συνάντησης με άτομο που έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2» τονίζουν οι συντάκτες της έρευνας.
«Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου είναι πιο πιθανόν να εκτεθούν σε μολυσματικά υλικά και συνεπώς να υπόκεινται σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού και να αποτελούν απειλή για την υγεία» τονίζουν παράλληλα.
Την ίδια στιγμή παραθέτουν μερικά άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία από αστυνομικά τμήματα των ΗΠΑ:
«Πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD) και το 20% των υπαλλήλων του αστυνομικού τμήματος του Ντιτρόιτ είτε είχαν μολυνθεί είτε τεθεί σε καραντίνα έως τις 27 Μαρτίου 2020. Από τους 2.200 αξιωματικούς στο Ντιτρόιτ, 398 μπήκαν σε καραντίνα την προηγούμενη μέρα και συνολικά 25 (ή 1–2 %) όλων των υπαλλήλων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί φρικτά. Περισσότεροι από 1.400 υπάλληλοι του NYPD πάσχουν από COVID-19. Πάνω από 1.400 ένστολοι και πολιτικοί υπάλληλοι των περισσότερων από 36.000 μελών του τμήματος έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 από την Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020. Περίπου το 17% της δύναμης, δηλαδή 6.100 ένστολοι δήλωσε άρρωστο την ίδια μέρα.
Ακόμη πιο τραγικό, πέντε υπάλληλοι του NYPD έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα αιτιών που σχετίζονται με τον COVID-19.
Στο αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ έχουν σημειωθεί δύο θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Επιπλέον, 500 αξιωματικοί βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ 114 πολίτες και αξιωματικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 έως τις 4 Απριλίου 2020.
Στο Νιου Τζέρσεϊ, μια πολιτεία που έχει ήδη βιώσει 22.255 κρούσματα και 355 θανάτους, πάνω από 160 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 και άλλα 1.272 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα έως τις 2 Απριλίου 2020».
«Ως τοπικά περιορισμένη κοινότητα, η αστυνομία πρέπει επομένως να θεωρείται ότι διακινδυνεύει τον εαυτό της. Με βάση τα δεδομένα 1.381 περιπτώσεων που αποδείχθηκαν στο Ντιτρόιτ, όπως δημοσιεύθηκαν στις 29 Μαρτίου 2020, η επιδημία εντός της τοπικής αστυνομίας είναι τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερη από ό,τι στον γενικό πληθυσμό του Ντιτρόιτ».
Οι συντάκτες της έκθεσης ζητούν αλλαγές στην Αστυνομία που εκτείνονται σε τέσσερις τομείς:
Εκπαίδευση
Εξοπλισμός
Συμμόρφωση
Στρατηγική
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση