Ο Πέτρος Παπαϊωάννου ήταν μια εμβληματική μορφή της διασκέδασης της πόλης τη δεκαετία του 80... Ο άρχοντας της νύχτας της Θεσσαλονίκης τη δ...
Ο Πέτρος Παπαϊωάννου ήταν μια εμβληματική μορφή της διασκέδασης της πόλης τη δεκαετία του 80...
Ο άρχοντας της νύχτας της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ’80 δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Πιέρο, ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε ντίσκο κι άλλα μαγαζιά της νύχτας, που έγραψαν ιστορία, στο κέντρο της πόλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.Την είδηση κοινοποίησαν με ανακοίνωση η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο του είχε προσφέρει καταφύγιο τους τελευταίους μήνες. Το Κέντρο ανακοινώνει «με βαθιά θλίψη το θάνατο του Πέτρου Παπαϊωάννου, γνωστού ως «Πιέρο» (Piero), ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών” αναφέρεται στο δελτίο ενώ τονίζονται και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε.
Όταν έσβησαν τα φώτα…
“Ο «Πιέρο» περιθάλπτηκε στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΠΚΜ «Ο Άγιος Παντελεήμων» από τον Απρίλιο του 2021 κατόπιν της δικής του επιθυμίας και την συμβολή όλων όσων τον αγάπησαν και υπήρξε για αυτούς αναφορά των εφηβικών και νεανικών τους χρόνων. Όλους αυτούς τους μήνες ο Πέτρος Παπαϊωάννου απολάμβανε τη φροντίδα, τη νοσηλεία και την αγάπη των εργαζομένων και ήταν ευτυχής που διαβιούσε σε ένα νέο περιβάλλον στοργής και συντροφικής κοινωνικότητας. Ο θάνατός του επήλθε συνεπεία αιφνίδιας καρδιοαναπνευστικής ανακοπής το απόγευμα της Παρασκευής 29.10.2021. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 31.10.2021 στις 12.30 μμ, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων εντός του παραρτήματος «Ο Άγιος Παντελεήμων». Την τελετή και τα έξοδα κηδείας αναλαμβάνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας”.
Από το 2019, ο Piero είχε υποστεί σχεδόν ολική τύφλωση ενώ ζούσε μόνος του, σχεδόν χωρίς πόρους, κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο μαγαζί που έφερε την υπογραφή του ήταν το Luxemburg ενώ στη συνέχεια δημιούργησε το Tiffany’s στην Ικτίνου, και το παλιό Imperial στην οδό Λασσάνη, το οποίο ονομάστηκε για πρώτη φορά “Pieros”. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το Pieros μεταφέρθηκε στον πρώην κινηματογράφο Ιφιγένεια στη συμβολή Β. Ηρακλείου με Αριστοτέλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση