Προβάδισμα 13,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα δημοσκ...
Προβάδισμα 13,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη.
Πιο αναλυτικά η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,5%.
Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5% Ελληνική Λύση με 4%, ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7%. Στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» βρίσκεται το 14,5% των απαντήσεων, καθώς «λευκό, άκυρο ή αποχή» απάντησε το 5% ενώ «δεν απαντώ/αναποφάσιστοι» το 9,5%.
Η συσπείρωση ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία φτάνει το 76% και στον ΣΥΡΙΖΑ το 69%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απάντησαν το 27%.
Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 75% αξιολόγησε θετικά τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα (51% σίγουρα θετικά, 24% μάλλον θετικά) και μόλις το 11% την κρίνει αρνητικά (7% μάλλον αρνητικά, 4% σίγουρα αρνητικά). Στο 14% ανήλθαν οι απαντήσεις «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της στάσης του κ. Δένδια στην Τουρκία τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. Οι περισσότερες θετικές εκτιμήσεις για τον υπουργό Εξωτερικών, έγιναν από πολίτες που δηλώνουν κεντρώοι, κεντροδεξιοί ή δεξιοί, ωστόσο και μεταξύ όσων αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, το 57% αξιολογεί θετικά τον κ. Δένδια και μόλις το 27% αρνητικά.
Η ταυτότητα της έρευνας
Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων το διάστημα 23 - 25 Απριλίου 2021.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση