GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΥΝΟ (πλέον) τα δίδακτρα για τους Ελληνες φοιτητές στην Βρετανία...

Οι βαριές επιπτώσεις του Brexit αγγίζουν σημαντικά και τους Έλληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στη Βρετανία.  Αναμένεται έως και τριπλασ...



Οι βαριές επιπτώσεις του Brexit αγγίζουν σημαντικά και τους Έλληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στη Βρετανία. 

Αναμένεται έως και τριπλασιασμός των διδάκτρων στους μελλοντικούς φοιτητές. Όσοι έρθουν στη χώρα μετά τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αιτηθούν φοιτητική βίζα, ενώ κλείνει και η πόρτα στο Πρόγραμμα Erasmus, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν όσοι φοιτητές εγγραφούν σε βρετανικά πανεπιστήμια το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και για τον λόγο αυτό η Συλβί Ποτηράκη, φοιτήτρια τουριστικών σπουδών στη Βρετανία, έσπευσε να εγγραφεί πριν εκπνεύσει ο χρόνος. «Αυτή τη στιγμή η Αγγλία μάς δίνει ένα δάνειο το οποίο καλύπτει τη φοίτησή μας για κάποια χρόνια καθώς και ένα βοήθημα για να μπορέσουμε να ζήσουμε στην Αγγλία. Έσπευσα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, γιατί μετά το Brexit δεν θα συνεχιστεί το βοήθημα αλλά θα αυξηθεί και το ποσό των διδάκτρων», λέει στην ΕΡΤ.

Η Αναστασία Πατσιαρίκα, που κάνει διδακτορικό στην ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων στη Βρετανία, εξηγεί ότι όσοι έχουν ήδη εγγραφεί, θα πληρώσουν τα ίδια δίδακτρα με τους Βρετανούς φοιτητές, μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. «Η διαφορά πρακτικά για το δικό μου πρόγραμμα σπουδών είναι ότι πληρώνω 5.500 λίρες, ενώ ως διεθνής φοιτητής θα έπρεπε να πληρώσω 26.500 λίρες. Η διαφορά είναι τεράστια» επισημαίνει και συμπληρώνει: «Αυτοί που θα έρθουν μετά τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αιτηθούν για φοιτητική βίζα».

Κλείνει η πόρτα φοίτησης στο πρόγραμμα Erasmus
«To Brexit φέρνει μεγάλες αλλαγές για τους ξένους φοιτητές στη Μ. Βρετανία, όπως για παράδειγμα τον τριπλασιασμό των διδάκτρων. Αφορά στους μελλοντικούς Έλληνες φοιτητές εκεί και όχι τους νυν», επισημαίνει ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η πόρτα φοίτησης στο πρόγραμμα Erasmus κλείνει, ενώ δημιουργείται το Turing, ένα νέο σύστημα ανταλλαγής φοιτητών σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Αλλαγές στην εργασία
Το Brexit δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία εδώ και χρόνια, όπως ο Μιχάλης Πετσαλάκης, που εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού, δυσκολεύει όμως την επανένωση με μέλη της οικογένειάς τους.

Οι κανόνες είναι αυστηροί για όσους θέλουν να εργαστούν στη Βρετανία από τη νέα χρονιά.
«Ζητούν εξειδικευμένα προσόντα και πανεπιστημιακούς τίτλους, τέτοιους που να τους επιτρέπουν να έρθουν και να εργαστούν εδώ. Επίσης θα πρέπει να έχουν κάποια πρόσκληση από την εταιρεία στην οποία θα εργαστούν, που να τους απλουστεύσει τη διαδικασία», επισημαίνει.

Προβλέπεται point system, όπου οι ενδιαφερόμενοι μοριοδοτούνται με βάση την εμπειρία, τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις σπουδές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *