GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΙΝΑΚΑΣ-ΡΟΥΚΕΤΑ από το Bloomberg! Αν και από τις αυστηρότερες χώρες στο lockdown η Ελλάδα, το αποτέλεσμα είναι χάλια...

Konstantinos Vergos   Το Bloomberg επιχειρεί μια κατάταξη για τον βαθμό επιτυχίας των χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας με διάφορα κριτ...


Konstantinos Vergos 
Το Bloomberg επιχειρεί μια κατάταξη για τον βαθμό επιτυχίας των χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας με διάφορα κριτήρια. Συνολικα περικλείει 53 χώρες αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες σε δύο άξονες:
(α) τον επιδημιολογικό άξονα του τελευταίου μήνα: πού δηλ. αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικότερα ο ιός; Από το ποσοστό θνητότητας, αριθμό τεστ, ποσοστό θετικότητας στα τεστ μέχρι τις συμφωνίες προμήθειας εμβολίων που έχουν γίνει. Στον πρώτο άξονα η θέση της χώρας είναι η 31η ανάμεσα σε 53 χώρες. Μέτρια προς άσχημα δηλαδή. (β) Η ποιότητα ζωής είναι ο δεύτερος άξονας: που δηλαδή υπήρξε η μικρότερη διαταραχή στην οικονομία και την κοινωνία.
Αυτός είναι και ο πιο ενδιαφέρον άξονας για τη συζήτηση που γίνεται στη χώρα και απεικονίζεται στον Πίνακα (όσες χώρες χώρεσαν).
Εδώ υπάρχουν τρεις δείκτες. Στον πρώτο δείκτη που δείχνει πόσο αυστηρό είναι το lockdown η Ελλάδα είναι στην 5η υψηλότερη θέση. Πολύ αυστηρό πίσω από Χιλή, Ιρλανδία κλπ. Συγκεκριμένα η κατάταξη έχει ως εξής:
Βαθμός αυστηρότητας
Χιλή 82
Ιρλανδία 81
Μπαγλαντές 80
Μαλαισία 80
Ελλάδα 79 (όπως και η Γαλλία, Αργεντινή) 

Στον δεύτερο δείκτη είναι ο Περιορισμός στην Κινητικότητα του Πληθυσμού. Η Ελλάδα είναι στη 14η θέση ως προς τον περιορισμό της κίνησης, δηλαδή πίσω από
Τσεχία -42.3%
Ιρλανδία -41.4%
Βέλγιο -41.1%
....
Ελλάδα: -28.5%
Δηλαδή η αυστηρότητα τoυ lockdown είναι αναντίστοιχη του περιορισμού της κινητικότητας που δείχνει την ψυχική κόπωση του κόσμου αλλά και την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής διαχείρισης όπου για όλα επιστρατεύει το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης και ότι για όλα "φταίνε οι νέοι". Οι "ανεύθυνοι" και "νέοι" που στο πρώτο lockdown μάλλον θα ήταν με βάση τη λογική αυτή "υπεύθυνοι" και "γέροι". 

Το αποκορύφωμα είναι ο δείκτης με την πρόβλεψη για τις συνέπειες της κρίσης σε ποσοστό οικονομικής ύφεσης (μεταβολής-πτώσης του ΑΕΠ). Η Ελλάδα φιγουράρει στην 7η χειρότερη θέση ανάμεσα σε 53 χώρες. Πολύ πολύ χάλια δηλαδη.
Απο Δ. Αναστασίου 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *