GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! Γεραπετρίτης: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς...»

"Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν στις ΜΕΘ αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα" είπε ο υπουργός Επ...


"Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν στις ΜΕΘ αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα" είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα, υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην απόκριση των μέτρων, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Φαίνεται ότι θα πάμε σε μια σταδιακή άρση μέτρων, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως τα σχολεία, και για λόγους ψυχολογικής ισορροπίας των παιδιών, θα επανέλθουν στην κανονική ροή με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το συντομότερο δυνατόν.

Ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όσον αφορά τις υγειονομικές δομές, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ, οι ΜΕΘ, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες προσλήψεις.

Η δήλωση για τις ΜΕΘ που προκάλεσε αντιδράσεις

Όπως είπε, "δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι". "Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση".

Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε πάντως πλείστες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτη Παπανικολάου, να σχολιάζει σε πολύ έντονο τόνο.
"Στην τηλεκπαίδευση Βιολογίας Α' Γυμνασίου και την Δευτέρα με τον κηδεμόνα του. Ά, και σαν σήμερα εκδόθηκε το 1859 η "Καταγωγή των Ειδών" οπότε παίζει διαγωνισματάκι απροειδοποίητο ας του πει κάποιος", ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως "σε συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές είχαμε ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα".
"Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο", είπε χαρακτηριστικά, "τώρα που πλέον η κατάσταση απαιτεί νέες δομές και υπηρεσίες, προσφεύγουμε στο εργαλείο της επίταξης ως τελευταίο καταφύγιο".
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως "έχουμε δημιουργήσει ένα αποθεματικό αναγκαίο σε περίπτωση που θα έχουμε παράταση της υγειονομικής κρίσης", και πρόσθεσε πως η Ελλάδα, μαζί με την Τσεχία, αντιμετώπισε τη μικρότερη μείωση εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, όσον αφορά την απεργία των ΜΜΜ σταθερής τροχιάς την Πέμπτη, απεύθυνε έκκληση σε συνδικαλιστές κι εργαζόμενους να αναθεωρήσουν.

1 σχόλιο

  1. Στον κ-διαστατο διανυσματικο χωρο αυτο γινεται.Ειναι θεμα τοπολογιας.Πού πατας και πού βρισκεσαι.Ακριβως οπως στην Ευκολιδεια γεωμετρια του Μαγιορκινη:Τι 15 τι 25 σε καθετη αποσταση.Δε σας βλεπω πτυχιουχους καιτρελλαινομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *