Δέκα υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτάθηκαν από χώρες – μέλη...
Δέκα υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτάθηκαν από χώρες – μέλη του Οργανισμού, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ στην ιστοσελίδα του.
Μεταξύ αυτών είναι της Άννα Διαμαντοπούλου που έχει προταθεί από την Ελλάδα, ενώ υποψηφίους έχουν προτείνει άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία.Οι υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
– Mathias Cormann (Αυστραλία)
– Άννα Διαμαντοπούλου (Ελλάδα)
– Vladimir Dlouhύ (Τσεχία)
– Philipp Hildebrand (Ελβετία)
– Kersti Kaljulaid (Εσθονία)
– Ulrik Vestergaard Knudsen (Δανία)
– Michal Kurtyka (Πολωνία)
– Christopher Liddell (ΗΠΑ)
– Cecilia Malmstrφm (Σουηδία )
– William Morneau (Καναδάς)
Το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ θα επιλέξει τον υποψήφιο που θα διαδεχθεί τον σημερινό Γενικό Γραμματέα του, Ανχελ Γκουρία, για μία πενταετή θητεία που θα αρχίσει την 1η Ιουνίου 2021.
Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής – ο Βρετανός πρέσβης Κρίστοφερ Σάροκ, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου και πρύτανης του Συμβουλίου του ΟΟΣΑ – θα καλέσει όλους τους υποψήφιους για συνέντευξη από τις χώρες – μέλη στις συνόδους των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.
Μετά τις συνεντεύξεις, ο πρόεδρος θα έχει εμπιστευτικές διαβουλεύσεις με τις επιμέρους χώρες – μέλη για να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφιοτήτων και τελικά να βρεθεί εκείνη για την οποία θα υπάρξει συναίνεση να ηγηθεί του ΟΟΣΑ.
Δε μας παρατατε μ'αυτο το τσοκαρο.Και ο χειροτερος να βγει θαμας κανει λιγοτερο κακο απο δαυτηνε
ΑπάντησηΔιαγραφή