Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν ζήτησε να απομακρυνθούν από την Πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον οι διαδηλωτές ...
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι δεν ζήτησε να απομακρυνθούν από την Πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον οι διαδηλωτές προκειμένου να πάει ο ίδιος σε μια ιστορική εκκλησία που είχε υποστεί ζημιές την προηγούμενη ημέρα και να φωτογραφηθεί εκεί, μαζί με κορυφαίους συνεργάτες του, κρατώντας στο χέρι μια Βίβλο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του δικτύου Fox ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διέψευσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. «Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ήταν εκείνος που ζήτησε να απωθηθούν οι διαδηλωτές από την Πλατεία Λαφαγιέτ, αφού διαπίστωσε προηγουμένως ότι δεν είχε εφαρμοστεί η απόφαση να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Όταν έφτασε ο Μπαρ στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Δευτέρας, είδε ότι δεν την είχαν εφαρμόσει και ζήτησε από την αστυνομία να αναλάβει δράση, είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα.
Στη συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μπράιν Κίλμιντ στο Fox News ο Τραμπ ρωτήθηκε πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της φυλετικής αδικίας και απάντησε ότι πρόκειται για ένα «λυπηρό πρόβλημα».
Για επιθεώρηση στο καταφύγιο
Ο Τραμπ διέψευσε επίσης ότι τον μετέφεραν σε ένα ασφαλές καταφύγιο λόγω των διαδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη έξω από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι πήγε όντως εκεί αλλά απλώς για να επιθεωρήσει τον χώρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας συνόδευσαν τον Αμερικανός πρόεδρο σε αυτό το καταφύγιο.
«Πρόκειται για ψευδή πληροφορία», είπε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρα όταν πήγε στο καταφύγιο. Πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση». «Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε μαζί μου», συνέχισε.
Σε αυτό το ασφαλές καταφύγιο είχε οδηγηθεί ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Στις ΗΠΑ δολοφονήθηκε από αστυνομικό ένας αφροαμερικανός πολίτης. Ήταν λογικό να προκληθούν ειρηνικές αντιδράσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε βιαιότητες, λεηλασίες, εμπρησμούς, ακόμα και δολοφονίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Τσίπρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τα δραματικά αυτά γεγονότα «ξυπνητήρι της Ιστορίας».
Στους Έλληνες θυμίζουν το κάψιμο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008 από τις ορδές των αναρχοαριστερών και τους τέσσερις νεκρούς της Marfin.
Να θυμηθούμε ότι την δράση αυτών των εγκληματικών στοιχείων τον Δεκέμβριο του 2008, επικρότησε τότε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα Αυγή.
Στην χώρα μας οι αριστεροί απέδωσαν αυτό το έγκλημα του λευκού αστυνομικού, όχι στην διαταραγμένη προσωπικότητα του, αλλά αποκλειστικά στον ρατσισμό και στις ταξικές διακρίσεις, που πραγματικά υπάρχουν στις ΗΠΑ.
Αυτοί όμως που απεδοκίμασαν μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια το έγκλημα της Marfin, τώρα σε χρόνο μηδέν, καταδικάζουν με υποκριτικό τρόπο, την δολοφονία ενός πολίτη που διαπράχθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Αλληλεγγύη και αγανάκτηση αλα καρτ!
Και όχι μόνον αυτό. Επιδοκιμάζουν τις λεηλασίες, την βία, την βαρβαρότητα που επακολούθησε και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Και από αυτόν τον ορυμαγδό των καταγγελιών δεν γινόταν να λείψει ο Α. Τσίπρας.
Οι ακραίες καταστάσεις είναι στοιχείο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Το ξέρουμε, γιατί το ζήσαμε. Και ο Τσίπρας με αυτές τις δηλώσεις του το επιβεβαιώνει για μιαν ακόμα φορά.
Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, διακρίσεις.
Έχουμε ηθική υποχρέωση όλοι να εργασθούμε, γιά μια δικαιότερη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς.
Η ιστορία όμως δείχνει πως η αριστερά υποδαυλίζει και να υποκινεί το ταξικό μίσος και τον φθόνο, διαιρεί και διχάζει τον λαό.