GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακίρης: Πρέπει να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο οι τράπεζες - Τι είπε για τα δάνεια

"Πρέπει να βρούμε τον βηματισμό μας να ξεκινήσει ξανά η οικονομία να δουλεύει και το βασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων, νομίζω το ξέρ...

"Πρέπει να βρούμε τον βηματισμό μας να ξεκινήσει ξανά η οικονομία να δουλεύει και το βασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων, νομίζω το ξέρουν όλοι, είναι η ρευστότητα. Η ρευστότητα υπάρχει, δεν έχει χαθεί, απλά δεν κυκλοφορεί" δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Εμείς από το υπουργείο Ανάπτυξης σε σχέση με τις επιχειρήσεις, πέρα από μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και από το υπουργείο Οικονομικών, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, κάνουμε οριζόντιες δράσεις και θα ήθελα πολύ να επισημάνω ένα πρόγραμμα ενίσχυσης με κεφάλαιο κίνησης έμμεσο, το οποίο υπάρχει στις τράπεζες αυτή τη στιγμή και έχει ανακοινωθεί εδώ και τέσσερις εβδομάδες και είναι η επιδότηση των τόκων όλων των επιχειρηματικών δανείων για τρεις μήνες. Όποια επιχείρηση ανήκει στους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, έχει επιχειρηματικό δάνειο στην τράπεζα το οποίο είναι ενήμερο ως 31-12-2019, μπορεί με μια ηλεκτρονική αίτηση και συμπληρώνοντας τέσσερις υπεύθυνες δηλώσεις, δεν χρειάζονται άλλα παραστατικά, μπορεί το κράτος μέσω του ΕΣΠΑ να του πληρώσει τους τόκους" τόνισε.
"Ό,τι και να κάνουμε οι τράπεζες είναι μέρος του συστήματος της αγοράς. Ούτε μπορούμε να τις αποκλείσουμε, ούτε να τις τιμωρήσουμε. Πρέπει όμως από την άλλη πλευρά να παίξουν, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, τον ρόλο που πρέπει. Πρέπει να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο γιατί αν δεν αναλάβουν ρίσκο, μπορεί να μην υπάρχει οικονομία την επόμενη ημέρα. Λαμβάνοντας περισσότερο ρίσκο, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να υπάρχει μια κανονική επόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, είχαμε μια τηλεδιάσκεψη, με όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των ελληνικών τραπεζών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι η παροχή ρευστότητας συνεπικουρούμενη από τα δικά μας εργαλεία θα φτάσει έως και 16 δισ. ευρώ. Αυτό που εμείς καταστήσαμε σαφές είναι ότι εξίσου σημαντική είναι και η πιστωτική επέκταση" υπογράμμισε.
"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι νέα δάνεια, όχι αναχρηματοδότηση των παλιών" πρόσθεσε.
"Όντως το ΤΕΠΙΧ, έχουμε λάβει πάρα πολλά παράπονα, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες, κάποιες από αυτές σε κάποιους δανειολήπτες ζητούν εμπράγματες εξασφαλίσεις. Ποτέ δεν ήταν εύκολες για την Ελλάδα οι εμπράγματες εξασφαλίσεις. Έχουμε πει ότι αυτό θα πρέπει σε σημαντικό βαθμό να μειωθεί. Γιατί με τα εργαλεία που δίνουμε εμείς στις τράπεζες μειώνουμε και το ρίσκο" σχολίασε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *