GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολωνία: Δείγματα για διάγνωση κρουσμάτων κορονοϊού μεταφέρθηκαν με επιτυχία με drone - ΦΩΤΟ

Ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο πτητικό μέσο (drone), που μετέφερε δείγματα τα οποία προορίζονταν για διαγνώσεις πιθανών κρουσμά...

Ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο πτητικό μέσο (drone), που μετέφερε δείγματα τα οποία προορίζονταν για διαγνώσεις πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού στην Πολωνία, πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική πτήση μεταξύ δύο νοσοκομείων στη Βαρσοβία, ανακοίνωσε σήμερα ο κατασκευαστής του.

Η πτήση μετ' επιστροφής του drone Hermes V8MT, που πραγματοποιήθηκε χθες, «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία», ανακοίνωσε πανευτυχής ο Σλάβομιρ Χούτσαλα, ιδρυτής και κύριος κατασκευαστής στην εταιρεία Spartaqs.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ειδικών ιατρικών εμπειρογνωμόνων από την Αντιτρομοκρατική Μονάδα της αστυνομίας (BOA), αναφέρει στη δήλωσή της η Spartaqs .

«Τα δύο μεγάλα νοσοκομεία, τα οποία διαθέτουν ελικοδρόμια, απέχουν 3,4 χλμ. Η πτήση του drone, το οποίο κινούνταν με ταχύτητα 12 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά, και πραγματοποιήθηκε σε πτητικό ύψος 80 μέτρων», τόνισε ο Χουτσάλα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο .

Η εταιρεία του απέκτησε το πιστοποιητικό BVLOS (Πέρα από τον ορίζοντα της οπτικής γωνίας), που συνιστά μία βασική απαίτηση για να εγκριθεί αυτού του είδους η μεταφορική υπηρεσίας.

Η διεύθυνση ενός από τα νοσοκομεία που συμμετείχε στο πείραμα υπογράμμισε τη δυνητική χρησιμότητα των τηλεκατευθυνόμενων μέσων στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων, τονίζεται στο ίδιο δελτίο Τύπου της Spartaqs.

Η εταιρεία από τη Σιλεσία, η οποία κατασκευάζει διάφορους τύπους drone, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για στρατιωτικούς σκοπούς, εργάσθηκε για πολλούς μήνες στη μετατροπή του ιατρικού Hermes V8MT, με στόχο την εξασφάλιση υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής μεταφοράς, όπως αίματος και φαρμάκων, ακόμη και μοσχευμάτων καρδιάς, που προορίζονται για μεταμοσχεύσεις.

Αποφεύγοντας κάθε επίγεια κυκλοφοριακή συμφόρηση και πετώντας με ταχύτητα ανώτερη των 80 χλμ/ώρα, ο τρόπος αυτός επείγουσας μεταφοράς φιλοδοξεί να είναι ασφαλέστερος και γρηγορότερος από ένα ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *