GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός - Γιατρός στη Νέα Υόρκη: Είναι κόλαση, σε φορτηγά έξω από το νοσοκομείο βάζουμε τους νεκρούς

Τις εφιαλτικές στιγμές που ζει η Νέα Υόρκη με τον κορονοϊό περιέγραψε μέσα από το νοσοκομείο Μάουντ Σινά ο καθηγητής πνευμονολογίας Σ...

Τις εφιαλτικές στιγμές που ζει η Νέα Υόρκη με τον κορονοϊό περιέγραψε μέσα από το νοσοκομείο Μάουντ Σινά ο καθηγητής πνευμονολογίας Σωτήρης Κασσαπίδης.

«Έχουμε τα μηχανήματα που χρειαζόμαστε αλλά θα έρθει η ώρα που δεν θα τα έχουμε. Έχουμε 180 ασθενείς αυτή την στιγμή. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κασσαπίδης.

Ερωτηθείς εάν το νοσοκομείο βρίσκεται στο όριο να μην μπορεί να περιθάλψει άλλους ασθενείς ο Έλληνας γιατρός απαντά: «Κοντεύουμε. Έρχεται η ώρα τώρα».

«Θα χάσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους, πιο πολλούς από Παγκόσμιο Πόλεμο. Εδώ είναι κόλαση. Έχουμε φορτηγά έξω και βάζουμε τους νεκρούς. Κάθε μέρα χάνουμε σε αυτό το νοσοκομείο περίπου 12 με 14 ασθενείς την ημέρα», πρόσθεσε ο κ. Κασσαπίδης και επισήμανε ότι στη Νέα Υόρκη πεθαίνουν από κορονοϊό 12 άνθρωποι την ώρα.

«Δεν το περιμέναμε αυτό. Θα χάσουμε πολλούς ασθενείς και δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε», είπε ο Έλληνας γιατρός.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι έχει χάσει τον ύπνο του από την στεναχώρια του για όσα συμβαίνουν και ότι ανησυχεί για την οικογένεια του. «Εδώ μπροστά έχω μία νοσοκόμα. Μόλις βάλαμε την αδερφή της στο μηχάνημα και θα την χάσουμε. Δεν έχω λόγια», ανέφερε ο Σωτήρης Κασσαπίδης.

«Το πρώτο που καταλαβαίνει ο ασθενής είναι ότι χάνει την όρεξή του, δεν έχει όσφρηση. Αρχίζει να αισθάνεται ρίγη. Έχει πυρετό, διάρροια, χάνει την αναπνοή του. Όταν χάσουν την αναπνοή τους, επειδεινώνονται οι νεφροί. Όταν χειροτερεύσει η κατάσταση των νεφρών πρέπει να τους βάλουμε στο μηχάνημα για τους πνεύμονες και να τους κάνουμε αιμοκάθαρση. Εκείνη είναι η ώρα που οι πιο πολλοί θα πεθάνουν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα πεθάνουν αλλά θα πεθάνουν μοναχοί» κατέληξε ο κ. Κασσαπίδης.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *