GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεμντεσιβίρη: Τι είπε ο Φάουτσι για τον ρόλο της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας για τον κορονοϊού, αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠ...

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας για τον κορονοϊού, αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο Φαούτσι αναφέρθηκε στα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη ρεμντεσιβίρη, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φέρεται το συγκεκριμένο φάρμακο να συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση από τον ιό. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δυο κλινικών δομών είναι ενθαρρυντικά καθώς μετά τη λήψη του οι ασθενείς που είναι σε υποβοηθούμενη αναπνοή παίρνουν εξιτήριο μέσα σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times.

Επιπλέον, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι θεώρησε πολύ αισιόδοξα τα αποτελέσματα άλλης έρευνας από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του οποίου η δοκιμή είναι ανεξάρτητη από αυτήν της καλιφορνέζικης Gilead. Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αν και ο δρ. Φάουτσι είπε ότι το 8% των ασθενών που λαμβάνουν ρεμντεσιβίρη πέθαναν σε σύγκριση με το 11% των ασθενών που έπαιρναν φάρμακα της κατηγορίας placebo.

Ωστόσο, είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για το πότε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τροφίμων μπορεί να εγκρίνει το φάρμακο. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα εγκριθεί φάρμακο από την FDA μετά ττη χλωροκίνη και την υδροξιχλωροκίνη, φάρμακα που προορίζονται για τη μάχη κατά της μαλάριας. Η ρεμντεσιβίρη θεωρείται από τις κορυφαίες επιλογές που έχουν δοκιμαστεί για τη θεραπεία του κορονοϊού αν και έγγραφα που ΠΟΥ που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα επισημαίνουν ότι το φάρμακο αυτό απέτυχε να βοηθήσει ασθενείς σε μία κλινική δοκιμή που συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα.

Η Gilead υποστήριξε ότι αυτά τα στοιχεία ήταν ένας εσφαλμένος χαρακτηρισμός των αποτελεσμάτων και σήμερα τόνισε ότι η έρευνα παρήγαγε θετικά στοιχεία για τη θεραπεία των ασθενών κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, NY POST

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *