Οι αρχές του Περού ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πάνω από 15.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, αρι...
Οι αρχές του Περού ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί πάνω από 15.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, αριθμός ο οποίος είναι ο δεύτερος υψηλότερος στη Λατινική Αμερική, καθώς η πανδημία συνεχίζει να σφυροκοπεί την οικονομία της χώρας που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού στον πλανήτη, αφήνοντας εκατομμύρια άνεργους.
Η κρίση έχει παραλύσει το Περού. Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι η περουβιανή οικονομία έχει υποστεί «πολύ σκληρό πλήγμα» για την ώρα, με ταυτόχρονα σοκ στη ζήτηση και στην προσφορά.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε στο Περού την 6η Μαρτίου. Το όριο των χιλίων κρουσμάτων χρειάστηκε 25 ημέρες για να ξεπεραστεί. Μέσα σε μόλις 14 ημέρες, τα κρούσματα έφθασαν τα 10.000, τη 14η Απριλίου, κατά στοιχεία που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πλέον, στο Περού καταγράφονται 400 θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 15.628 κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Στη Λατινική Αμερική, περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό καταγράφονται μόνο στη Βραζιλία.
Τη 15η Μαρτίου, η Λίμα ανακοίνωνε το κλείσιμο των συνόρων και καλούσε τους πολίτες να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης ήταν ακόμη 71. Η καραντίνα σε εθνική κλίμακα έκτοτε παρατάθηκε ως την 26η Απριλίου. Ο πρωθυπουργός Βισέντε Σεμπάγιος δήλωσε χθες ότι το lockdown θα συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες ακόμη.
Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα έχει εξαγγείλει πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 90 δισεκατομμυρίων περουβιανών soles (κάπου 24 δισεκατομμυρίων ευρώ), ή περίπου του 12% του ΑΕΠ, για να υποστηριχθούν τόσο οι πολίτες όσο και ο τομέας-κλειδί της μεταλλευτικής δραστηριότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση