Στο ζήτημα της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την απομόνωση των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο Σωτή...
Στο ζήτημα της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την απομόνωση των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά τη σημερινή ενημέρωση.
Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, οι άνθρωποι που έχουν κάποια προβλήματα υγείας, που έχουν μία πτώση της άμυνας του οργανισμού (πχ οι καρκινοπαθείς) και οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορονοϊό, έχουν μεγαλύτερο διάστημα απέκρισης του ιού από τον οργανισμό τους.
Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή πιθανόν θα εισηγηθεί αύριο “κάποια πιο αυστηρά μέτρα σχετικά με τα αρνητικά τεστ, δηλαδή την ανάγκη να υπάρξουν δύο αρνητικά τεστ για να βγουν αυτοί οι άνθρωποι από το νοσοκομείο. Ωστόσο, για ελαφρότερες μορφές της νόσου (ακόμη και αυτούς που νοσηλεύονται στο σπίτι ή ελαφρές περιπτώσεις που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο) υιοθετούνται όλο και περισσότερο κριτήρια κλινικά, που δεν περιλαμβάνουν τον εργαστηριακό έλεγχο ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αποσυμφορούν το σύστημα υγείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η απομόνωση”.
Ο ίδιος σημείωσε πως θα συστήνουν αύριο στην Επιτροπή να εξακολουθεί η απομόνωση αυτών των ατόμων, έως ότου να συμπληρώνεται ένα διάστημα 14 ημερών ή τουλάχιστον ένα διάστημα όσο έχουν συμπτώματα. “Αυτό είναι ένα υπερβολικό μέτρο ασφάλειας στη συγκεκριμένη φάση της νόσου και πρέπει να τηρηθεί”, το΄νισε για να συμπληρώσει πως οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι μετά τη 10η μέρα έχει μειωθεί τόσο πολύ η παρουσία του ιού που ακόμα και να τον βρίσκεις δεν ξέρεις αν είναι ενεργός και μεταδόσιμος. “Μπορεί να βρίσκεις κομμάτια του ιού, τα οποία ο οργανισμός τα έχει πολεμήσει και λένε ότι δεν μεταδίδεις τόσο εύκολα”, είπε.
“Εμείς μάλλον αύριο θα υιοθετήσουμε μία πιο αυστηρή στρατηγική ώστε να έχουμε κάποια κλινικά κριτήρια για τις ελαφρότερες περιπτώσεις της νόσου και κάποια πιο αυστηρά κριτήρια όπως ο εργαστηριακός έλεγχος στους ανθρώπους που είναι ανοσοκατασταλμένοι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και διαρκεί περισσότερο η απέκκριση του ιού από τον οργανισμό τους”, κατέληξε ο λοιμωξιολόγος.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση