GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης για προσφυγικό: Η ΝΔ πληρώνει την ολιγωρία των πρώτων μηνών

"Εμείς αυτό που λέμε τώρα, η κριτική που ασκούμε δεν αφορά μόνο το σήμερα. Είναι αυτό που προσπαθήσαμε και το τελευταίο διάστημα νομ...

"Εμείς αυτό που λέμε τώρα, η κριτική που ασκούμε δεν αφορά μόνο το σήμερα. Είναι αυτό που προσπαθήσαμε και το τελευταίο διάστημα νομίζω το καταφέραμε με επιτυχία να πράξουμε και ως κυβέρνηση μέχρι πριν από λίγους μήνες. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι βλέπουμε τους τελευταίους έξι μήνες πράγματι να υπάρχει μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στα νησιά μας, η οποία μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Αυτό που είχαμε επισημάνει στην κυβέρνηση εξ αρχής είναι να μην υποτιμήσει το πρόβλημα, να προχωρήσει στην μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, στην αποσυμφόρηση των νησιών. Σας υπενθυμίζω ότι το 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019, 30.000 περίπου άνθρωποι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα νησιά προς την ενδοχώρα. Υπήρξε αποσυμφόρηση, ανακουφίστηκαν τα νησιά, που είχαν περάσει δύσκολα αλλά ποτέ όμως τη σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση, εξ ου και οι αντιδράσεις. Έπρεπε η κυβέρνηση από το καλοκαίρι, όταν είχε διαφανεί ότι οι ροές αυξάνονται και πάλι, να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Δυστυχώς δεν το έκανε, υποτίμησε το πρόβλημα, υποβάθμισε το ζήτημα ως δευτερεύον, έθεσε άλλες προτεραιότητες, κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τώρα πληρώνει όλη αυτή την ολιγωρία, όλη αυτή την διαχειριστική αδράνεια και ανεπάρκεια των πρώτων μηνών" δηλωσε στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι "δυστυχώς και το είδαμε και χθες στις συγκεντρώσεις που έγιναν, όταν έβγαινε ως αντιπολίτευση η ΝΔ και μίλαγε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρνει τους πρόσφυγες, μίλαγε για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με έναν τρόπο λες και μπορείς να βάλεις φράχτες στη θάλασσα και να αποκλείσεις ανθρώπους να έρθουν όταν υπάρχουν τόσο σοβαροί γεωπολιτικοί λόγοι που τους αναγκάζουν να μετακινηθούν. Καλλιέργησε κάποιες αντιλήψεις που τις πληρώνει τώρα ως κυβέρνηση, εξ ου και οι αντιδράσεις που βλέπουμε στα νησιά".
"Αυτό που κάναμε εμείς και θα έπρεπε να κάνει και η ΝΔ είναι να πει την αλήθεια στον κόσμο, ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που ήρθε να μείνει, ότι αφορά το σύνολο της Ευρώπης και του πλανήτη" συμπλήρωσε.
"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, χρειάζεται σοβαρή διαχείριση και βεβαίως αυτές οι ψευδαισθήσεις, τις οποίες καλλιέργησε και οι αντιπολιτευτικές κορώνες της ΝΔ είναι κάτι που τώρα το πληρώνει όντας κυβέρνηση" τόνισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση