GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Yeni Safak: Ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη

«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η φιλο-κυβερνητική Τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Παράλληλα, σε δημοσίευμά της υποστηρίζ...

«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η φιλο-κυβερνητική Τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Παράλληλα, σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί, επειδή φοβάται ότι θα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας. «Από τον υπουργό Άμυνας (της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται ‘πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Γενί Σαφάκ».

«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Επικαλείται μάλιστα ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα» και ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου.

Η «Γενί Σαφάκ» κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας και αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Προσθέτει ακόμη ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στον Αλ Τζαζίρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο.

Πάντως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ κληθείς σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού CNN Turk να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενεργοποίησης των S300 ανέφερε ότι “εγώ τέτοια επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν έχω”.

“Κοιτάξτε όμως την αποφασιστικότητα του τουρκικού στρατού. Αυτοί ασχολούνται με παιδιάστικα πράγματα. Αν γίνεται κάτι τέτοιο τότε είναι υπόθεση εκείνων που ασχολούνται με τους S400”, είπε.

Για την απέλαση του πρέσβη

Σχετικά με την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα, η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι σήμερα στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της «τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως τη χαρακτηρίζει, του στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ για συνομιλίες με Έλληνες αξιωματούχους.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα περνά στην αντεπίθεση μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η «Γενί Σαφάκ», αν η Αίγυπτος συμφωνήσει τελικά με την Αθήνα, θα χάσει τουλάχιστον 15 χιλιάδες τ.χλμ. θαλάσσιου εδάφους, τα οποία μπορεί να κερδίσει με την Τουρκία, αφού η συμφωνία της με τη Λιβύη αφήνει αυτά τα 15 χιλιάδες τ.χλμ. εκτός, που σημαίνει ότι το Κάιρο μπορεί να τα διεκδικήσει.

Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος ήδη έχασε με τη συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία μία ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας 21.500 χιλιάδων τ.χλμ. και αν φτάσει σε ανάλογη συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διεκδικεί υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ και για τα νησιά της, τότε το Κάιρο θα χάσει συνολικά 36.500 τ.χλμ

Σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», η Ελλάδα προσπαθεί να επιβάλλει το δικό της νόμο στο διεθνές δίκαιο, γεγονός που θα την φέρει σε δύσκολη θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζει ότι κατά τον ίδιο τρόπο έχουν χάσει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στην ανατ. Μεσόγειο το Ισραήλ (4.600 τ.χλμ) και ο Λίβανος (3.957 τ.χλμ), από τη στιγμή που επέλεξαν να συνάψουν συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία αντί με την Τουρκία.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *