GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης στα νησιά - Φταίνε οι ανεπάρκειες του ελληνικού κρατικού μηχανισμού

Του Γιώργου Λυκουρέντζου Στη δυσλειτουργία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού απέδωσε ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβρα...

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στη δυσλειτουργία του ελληνικού κρατικού μηχανισμού απέδωσε ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος τα αίτια για την απαράδεκτη κατάσταση στα ελληνικά νησιά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Αν το ελληνικό κράτος έκανε τη δουλειά του στα ελληνικά νησιά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης".

Εξηγώντας την άποψή του ενώπιον της ελληνικής Βουλής ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η δήλωση Ευρώπης-Τουρκίας προβλέπει συγκεκριμένα ότι όσοι περνούν στα νησιά μας πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις και αυτές να διεκπεραιώνονται με γοργό ρυθμό. “Όσοι κρίνεται ότι το δικαιούνται να έχουν προστασία και οι υπόλοιποι να επιστρέφονται στην Τουρκία. Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο η Τουρκία να εκφράζει παράπονα ότι η Ελλάδα δεν στέλνει πίσω όσους δεν δικαιούνται προστασίας. Έχουν γίνει γύρω στις 1300 επιστροφές. Θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί 35.000 άνθρωποι. Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι δεν έπρεπε να υπάρχει κανένας στα νησιά. Φταίνε οι ανεπάρκειες του ελληνικού κρατικού μηχανισμού. Δεν επιτρέπεται σε άλλες χώρες να διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις σε 15 ημέρες και εδώ να χρειάζεται ένας χρόνος. Δεν κατάλαβα. Είναι οι άλλοι πιο έξυπνοι; Απλώς έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που πρέπει να βελτιώσει τη λειτουργία του” είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος δεν δίστασε να εκφράσει φόβο ακόμα και για το καθεστώς της ζώνης Σένγκεν λέγοντας ότι τελεί υπό κίνδυνο. Αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έφτασε δύο φορές στο γραφείο του πρόταση για αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να φυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. “Δύο φορές ήρθε στο γραφείο μου πρόταση για επαναφορά συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Η συνεργασία με τις κυβερνήσεις ήταν πολύ σημαντική” είπε χαρακτηριστικά.

Αν κάτι προκάλεσε αίσθηση ήταν οι τόνοι απαισιοδοξίας με τους οποίους ο κ. Αβραμόπουλος θέλησε να μιλήσει για την εξέλιξη του ζητήματος. Γνωστοποιώντας ότι η χώρα έλαβε μεγαλύτερη βοήθεια από αυτή που της αναλογούσε ο Έλληνας Επίτροπος λόγω της κατοχής του ειδικού χαρτοφυλακίου από τον ίδιο - 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ- τόνισε “Η Ελλάδα είναι υπό πίεση. Φοβάμαι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά” είπε.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος απέδωσε σε λαϊκισμό όσοι συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατία δεν δίστασε όμως να εκφράσει ανοικτά την ανησυχία του για τους μαχητές του ισλαμικού κράτους οι οποίοι κατάγονται από την Ευρώπη και θα επιστρέψουν στις χώρες τους: “ Είναι μεγάλο πρόβλημα η επιστροφή των μαχητών του Ισλαμικού κράτους. Δεν είναι τζιχαντιστές αυτοί. Είναι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών. Βέλγοι, Γερμανοί και άλλοι. Είναι μεγάλη όμως απειλή γιατί αυτοί επιστρέφοντας στις χώρες τους με δεδομένο ότι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί εκεί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν όταν γυρίσουν” είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *