Τρεις στις δέκα επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης δεν μπόρεσαν να αντέξουν και «έσβησαν», σύμφωνα με στοιχεία α...
Τρεις στις δέκα επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης δεν μπόρεσαν να αντέξουν και «έσβησαν», σύμφωνα με στοιχεία από την επεξεργασία δεδομένων της ΑΑΔΕ που έκαναν ερευνητές του ΚΕΠΕ (Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), στο πλαίσιο της μελέτης τους «Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, 2010-2018».
Ο βαθμός θνησιμότητας σε κάποιες νομικές μορφές επιχειρήσεων ήταν μάλιστα ακόμη υψηλότερος την περίοδο 2009-2018, πλησιάζοντας το 40%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 29,05% του συνόλου των επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών, που ιδρύθηκαν από το 2009 έως το 2018, σταμάτησαν να λειτουργούν.
Τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παρουσιάζουν οι ομόρρυθμες εταιρείες (39%), οι ετερόρρυθμες (32,64%) και οι ατομικές επιχειρήσεις (29,83%). Από την άλλη πλευρά, το μικρότερο ποσοστό παρουσιάζουν οι ανώνυμες εταιρείες (12,76%) και οι κεφαλαιουχικές (8,61%).
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η επιχειρηματικότητα που αναπτύχθηκε στα χρόνια της κρίσης ήταν σε μεγάλο βαθμό επιχειρηματικότητα ανάγκης, σε μια προσπάθεια διεξόδου από την ανεργία. Η απουσία πραγματικού επιχειρηματικού οράματος και πολύ συχνά η έλλειψη των απαιτούμενων κεφαλαίων οδήγησε στον γρήγορο «θάνατο» πολλών εγχειρημάτων αυτού του τύπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση