«Θέλουμε να βελτιωθεί η κατάσταση, θέλουμε μία βελτίωση των όρων του clawback ώστε να μπορούν να επιβιώσουν τα εργαστήρια και τα ιατρ...
«Θέλουμε να βελτιωθεί η κατάσταση, θέλουμε μία βελτίωση των όρων του clawback ώστε να μπορούν να επιβιώσουν τα εργαστήρια και τα ιατρεία μας. Έχουμε καταντήσει να μην μπορούν να ζήσουν οι γιατροί.Τα τελευταία δύο χρόνια είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο και λέμε ότι θα βγουν όλα τα clawback μαζεμένα και δεν θα μπορούμε να τα πληρώσουμε και να τα βγάλουμε πέρα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Φώτης Πατσουράκος.
«Ενώ η κυβέρνηση είχε πει ότι θα το καταργήσει γιατί θεωρούσε ότι δεν είναι σωστό να δουλεύουν δωρεάν, βγάζει ένα νόμο το 2016 και το παρατείνει μέχρι το 2018 και με τρίτο νόμο το βάζει μέχρι το 2022. Είμαστε μπλοκαρισμένοι μέχρι το 2022 να έχουμε έναν νόμο που για κάθε 100 ευρώ πληρωνόμαστε 30 ευρώ. Ζητήσαμε να υπάρχει μία καλύτερη τακτοποίηση των κωδικών. Είπαμε να πληρώσουμε το clawback για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και να μην πληρώσουμε τίποτα από το δεύτερο εξάμηνο ώστε να βοηθηθούμε και να πληρώσουμε κάτι λιγότερο για να ελαφρυνθεί η δυσχερής θέση των γιατρών και να μην κλείσουν εργαστήρια», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο κ. Πατσουράκος τόνισε ότι «έχουμε την καλή πρόθεση να βρούμε μία κοινή αποδεκτή λύση. Ζητάμε από τον υπουργό την πρόβλεψη συγκεκριμένου κωδικού και να μας δώσει την διαβεβαίωση και να δούμε το τεχνικό κομμάτι της πρόβλεψης να πάει στον συγκεκριμένο κωδικό. Εύχομαι στη συνάντηση να έχουμε όλοι μας ευήκοα ώτα και να λύσουμε το πρόβλημα του κόσμου. Θα κοιτάξουμε ότι πρέπει να γίνει για τον κόσμο, δεν θα αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο».
Τέλος, για την πρότασή οι ασφαλισμένοι να πάρουν τα λεφτά τους για τις εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ υποστήριξε πως «σε μία απεργιακή κινητοποίηση μπορεί να πάρει μία απόφαση ο ΕΟΠΥΥ με τροποποίηση του ΕΚΠΥ, όπως έγινε και στο παρελθόν. Αφού δεν μπορεί να πληρώσει σε εμάς μία εξέταση να το κάνει στον ασθενή. Λέμε στον ΕΟΠΥΥ να είναι πιο επιεικής σε ορισμένα πράγματα και να κοιτάξει την κοινωνική ευαισθησία και να βγάλει μία απόφαση».
Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση