GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία απέτρεψε προσπάθεια "κατάληψης" της Aνατ. Μεσογείου

Με πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεν έδωσε άδεια για "κατάληψη...

Με πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δεν έδωσε άδεια για "κατάληψη" των πεδίων ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου από τους συμμάχους των ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντιούπολη, η εφημερίδα γράφει «7 πλοία με σημαίες Ιταλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας και Μάλτας, τα οποία συμφώνησαν με την Κύπρο για αναζήτηση φυσικού αερίου στα δυτικά της Κύπρου, απωθήθηκαν από τα τουρκικά πολεμικά πλοία μέσα στο 2018». Η εφημερίδα κάνει έναν απολογισμό της δραστηριότητας το 2018 στην ανατολική Μεσόγειο και το πώς αντέδρασε η Τουρκία στις προσπάθειες ‘κατάληψης’ της Μεσογείου από την Κύπρο και τους συμμάχους της.

Η ‘Γενί Σαφάκ’ αναφέρει με συγκεκριμένες ημερομηνία πότε έγιναν αυτές οι προσπάθειες ‘κατάληψης’ των ευρωπαϊκών πλοίων και οι απωθήσεις.

- Το ιταλικό Odin Finder, το Δεκέμβριο 2018 - Το ιταλικά Saipem 12000, το Φεβρουάριο 2018, στο οικόπεδο 3 - Το γερμανικό Maria S Merian, το Μάρτιο 2018 - Το γαλλικό Thetys II, τον Ιούνιο 2018 - Το αγγλικό Song of Whale, τον Αύγουστο 2018 - Το γαλλικό L’atalante, τον Οκτώβριο 2018 - Το σημαίας Μάλτας Nautical Geo, το Δεκέμβριο 2018

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στο Αιγαίο και ότι η Τουρκία δίνει με τον πιο σκληρό τρόπο απάντηση στις προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων της Ελλάδας.

Υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια μετά την παραίτησή του, είχε στόχο να δημιουργήσει και πάλι de facto καταστάσεις, αλλά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αντιδρά άμεσα και προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας. «Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λειτουργεί αποτρεπτικά για να προστατεύσει κάθε χιλιόμετρο από τα 462 χιλιάδες τ.χλμ της γαλάζιας πατρίδας», όπως γράφει.

Και η εφημερίδα επαναλαμβάνει για άλλη μία φορά ότι ο τουρκικός στόλος προστατεύει ισχυρά την ανατολική Μεσόγειο, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας να παρεμποδίσει το πλοίο ‘Μπαρμπαρός’ να κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *