“Εμείς μπορεί να μαθαίνουμε για τα Λεχαινά διάφορα δυσάρεστα ζητήματα με κλουβιά, καθηλώσεις και όλα αυτά που εντυπωσιάζουν την κο...
“Εμείς μπορεί να μαθαίνουμε για τα Λεχαινά διάφορα δυσάρεστα ζητήματα με κλουβιά, καθηλώσεις και όλα αυτά που εντυπωσιάζουν την κοινή γνώμη, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε όλη την επικράτεια υπάρχουν και άλλα τέτοια ιδρύματα” είπε μεταξύ άλλων η Θεώνη Κουφονικολάκου, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.
“Υπάρχει μία χαρτογράφηση η οποία γίνεται τώρα από το υπουργείο Εργασίας όλων των ιδρυμάτων και όλων των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας. Υπάρχει μία προφορική αναφορά, που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, και για παιδί σε καθήλωση. Σε αυτά τα ιδρύματα ασυλικού τύπου ήταν συνηθισμένη η καθήλωση διότι οι εργαζόμενοι ήταν ανεκπαίδευτοι και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να παρέμβουν στην κατάσταση αυτή. Αυτού του είδους η διαχείριση δεν είχε καθόλου τον χαρακτήρα θεραπείας” σημείωσε η κ. Κουφονικολάκου και πρόσθεσε:
“Ο Συνήγορος έχει παρέμβει σε αυτή την ιστορία από το 2010-2011 και μαζί με τα ρεπορτάζ του BBC έχει κάνει αυτοψία το 2015. Έχει στείλει ξανά επιστολή στην οποία καταγράφονται οι διαπιστώσεις σχετικά με τη μη μεταβολή της κατάστασης. Από το 2016 και μετά ξεκινά μία προσπάθεια αναστροφής αυτού του κλίματος και αποκατάσταση των φιλοξενούμενων ανθρώπων εκεί μέσα... Τέλη του 2017 βγαίνει μία κοινή υπουργική απόφαση, η οποία λέει ότι 15 εκατ. θα διατεθούν προκειμένου να μεταστεγαστούν οι φιλοξενούμενοι, να προωθηθεί η αποϊδρυματοποίηση και να πάνε σε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης... Θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα δίκτυα συνεργασίας”.
Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση