GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα: Πόσες φορές κοιτάμε το κινητό μας μέσα στη μέρα;

Στο κέντρο του συνδεδεμένου μας κόσμου βρίσκεται το smartphone, που έχει γίνει η συσκευή την οποία οι χρήστες όχι μόνο δυσκολεύονται να α...

Στο κέντρο του συνδεδεμένου μας κόσμου βρίσκεται το smartphone, που έχει γίνει η συσκευή την οποία οι χρήστες όχι μόνο δυσκολεύονται να αποχωριστούν, αλλά αποκτούν σχέση εξάρτησης μαζί της. Παγκόσμια έρευνα της Deloitte, που σκιαγραφεί τις συνήθειες των καταναλωτών, αποκαλύπτει, για παράδειγμα, ότι οι χρήστες κοιτάζουν, σήμερα, το κινητό πιο συχνά από ποτέ και συγκεκριμένα πάνω από 52 φορές κατά μέσο όρο την ημέρα. Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, η έρευνα καταγράφει συνήθειες των Αμερικανών καταναλωτών σχετικά με την κινητή τεχνολογία, από την υιοθέτηση των smartwatches και την αυξημένη χρήση των ψηφιακών βοηθών φωνής, μέχρι τη ζήτηση συμβασιμότητας με την επερχόμενη τεχνολογία 5G.
Η έρευνα για το 2018 - η όγδοη συνεχή χρονιά που η Deloitte αναλύει τις τάσεις των καταναλωτών σχετικά με την κινητή τεχνολογία - επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο, που εξακολουθούν να διαδραματίζουν τα smartphones στο συνδεδεμένο οικοσύστημα, ενώ άλλες συσκευές αντιμετωπίζουν ένα σημείο καμπής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, τα smartphones παραμένουν η προτιμώμενη κινητή συσκευή μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών, σε ποσοστό που φθάνει το 85%. Επίσης, τα smartphones είναι η προτιμώμενη κινητή συσκευή για τις περισσότερες από τις online δραστηριότητες. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων αναφέρει ότι χρησιμοποιεί τα smartphone "πολύ/αρκετά συχνά" για επιχειρηματικούς σκοπούς εκτός των κανονικών ωρών εργασίας. Επίσης, το 51% χρησιμοποιεί το προσωπικό του smartphone κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών εργασίας με συχνότητα "πολύ/αρκετά συχνά".
Σε πτώση τα tablets
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ η δημοτικότητα των smartphones συνεχίζει να ενισχύεται το 2018, τα tablets παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση. Η διείσδυσή τους στην αγορά κατά τη διάρκεια του έτους μειώνεται κατά το 5%, από 62% σε 57%. Επίσης, η έρευνα διαπιστώνει ότι, συνολικά, οι ανησυχίες των χρηστών για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής δείχνουν να αυξάνονται ευθέως ανάλογα με την ανάγκη τους για κινητή συνδεσιμότητα και περισσότερα δεδομένα.
Οι χρήστες εμφανίζονται, εξάλλου, έτοιμοι να υιοθετήσουν νέες τάσεις της τεχνολογίας, που θεωρούν ότι τους διευκολύνουν την καθημερινότητα. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες βοηθών φωνής των smartphones παραμένουν πολύ δημοφιλείς, καθώς το 64% των καταναλωτών τις χρησιμοποιούν, έναντι 53% το 2017.
Επιπλέον, το ενδιαφέρον των χρηστών για την επερχόμενη τεχνολογία του 5G αυξάνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, φτάνοντας το 60% συνολικά. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται επίσης και για το Internet of Things (IoT), αλλά και για το συνδεδεμένο αυτοκίνητο, αν και ειδικά για τις τελευταίες υπηρεσίες περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να τις πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *