"Στην αυριανή σύγκλητο θα εισηγηθώ την παύση του συγκεκριμένου ανθρώπου για το μέγιστο χρόνο που μπορούμε και είναι το ένα έτ...
"Στην αυριανή σύγκλητο θα εισηγηθώ την παύση του συγκεκριμένου ανθρώπου για το μέγιστο χρόνο που μπορούμε και είναι το ένα έτος- πέραν του ενός έτους πρέπει να παρέμβει ο υπουργός. Στο υπουργείο περιμένουν να τους κοινοποιήσουμε την απόφαση της Συγκλήτου για να επιβάλλουν μεγαλύτερη ποινή ώστε όσο και αν διαρκέσει η δικαστική διαδικασία να μην ασχοληθεί με εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά καθήκοντα", είπε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που επί σειρά ετών ζητούσε «φακελάκι» από τους φοιτητές για να τους περάσει στα μαθήματα ή ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα.
"Θα φροντίσουμε όσα παιδιά καταθέσουν και έχουν τέτοιο πρόβλημα, θα τους το λύσουμε. Θα φροντίσουμε να μην χάσουν τα πτυχία τους", τόνισε ο κ. Χασάπης.
Όπως επισήμανε ο κ. Χασάπης, "αυτό που ήταν η θρυαλλίδα για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία ήταν το έγγραφο που ήρθε από το υπουργείο και μας κοινοποιούσε καταγγελία που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, το οποίο κοινοποιούσαν στο Πρωτοδικείο Σερρών και θα έπρεπε ο Εισαγγελέας να παρέμβει. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε την πάγια διαδικασία ΕΔΕ που θα έδινε τη δυνατότητα να κρύψει στοιχεία. Φροντίσαμε να μη διαρρεύσει προς τα έξω ότι ξεκινήσαμε έρευνα".
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΤΕΙ δήλωσε ότι" ήταν γνωστό, υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες, κινήθηκαν διαδικασίες. Η υπόθεση έφτασε στο Πρωτοδικείο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατάφερνε να αθωωθεί κάθε φορά και απειλούσε τους πάντες ότι θα τους κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση", προσθέτοντας ότι "ο πρόεδρος του τμήματος πήγε στο Πρωτοδικείο να καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση και έτρεμε γιατί ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε σε Πρωτοδικείο. Δεν γνωρίζω ποιες ήταν οι κατηγορίες και πως ανατρεπόταν. Η υπόθεση είχε πάει και στις δικαστικές αρχές".
"Είχαν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες, οι οποίες κινητοποιούν το πειθαρχικό συμβούλιο αλλά είναι πιο δυσκίνητο από τα δικαστήρια και οι ποινές που μπορούσαν να επιβληθούν ήταν πολύ πιο ''απαλές''. Οι καταγγελίες που έφταναν δεν ήταν για χρηματισμό, ήταν δευτερευούσης σημασίας θέματα. Ήταν λίγες οι καταγγελίες για χρηματισμό. Η ''ζημιά'' που γινόταν ήταν ότι παιδιά που τολμούσαν να καταγγείλουν ανώνυμα, δεν εμφανιζόταν να καταγγείλουν επώνυμα και δεν μπορούσε να αποδειχθεί", σημείωσε ο κ. Χασάπης.Ακούστε το ηχητικό:
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση