Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τόκιο εντόπισαν τα γονίδια που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των καλών και των κακών ονε...
Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τόκιο εντόπισαν τα γονίδια που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των καλών και των κακών ονείρων, τα οποία εμφανίζονται στο στάδιο του βαθέος ύπνου, γνωστό και ως στάδιο REM.
Το στάδιο αυτό βιώνεται από όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου είδους, και πιστευόταν μέχρι σήμερα ότι έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωσή τους και την αποθήκευση των αναμνήσεών τους.
Όταν οι ερευνητές αφαίρεσαν τα δύο γονίδια Chrm 1 και Chrm 3, που ευθύνονται για το στάδιο ύπνου REM στα πειραματόζωα, εξεπλάγησαν διαπιστώνοντας ότι τα ζώα συνέχιζαν να ζουν φυσιολογικά, παρά το γεγονός ότι παλαιότερες έρευνες υπογράμμιζαν την αναγκαιότητα του REM για την επιβίωσή τους.
Στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στην επιθεώρηση “Cell Reports” οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ίσως τελικά το συγκεκριμένο στάδιο ύπνου να μην είναι απαραίτητο, τουλάχιστον για τα εξημερωμένα ζώα.
Καταφέρνοντας πάντως να αφαιρέσουν τα γονίδια που κωδικοποιούν τα όνειρα στα ποντίκια, οι επιστήμονες θα μπορούσαν θεωρητικά να απαλλάξουν στον μέλλον και τους ανθρώπους από τους εφιάλτες, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου τους.
Πηγή πληροφοριών: Espresso
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση