Ως εμπόδιο στον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το νέο όνομα της χώρας λειτουργούν οι διαφωνίες ανάμεσ...
Ως εμπόδιο στον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το νέο όνομα της χώρας λειτουργούν οι διαφωνίες ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση για την εκλογή των νέων μελών της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής (SEC), υποστηρίζει το πρακτορείο Ibna.
«Περιμένω να καθοριστεί το θέμα του δημοψηφίσματος, δηλαδή η ημερομηνία, το πως θα διατυπωθεί το ερώτημα, ο χαρακτήρας του και η Κρατική Εκλογική Επιτροπή που θα το αναλάβει, όπως και ότι άλλο σχετίζεται με αυτό. Περιμένω όλοι μας να επιδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και πως όλοι μας επιθυμούμε να προσφέρουμε ένα μέλλον στη Μακεδονία και στους πολίτες της» σημείωσε ο πρωθυπουργός της FYROM.
Ο Ζάεφ πρόσθεσε πως, «πρέπει να διορίσουμε τα μέλη της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής μετά και τις παραιτήσεις των προηγούμενων. Οι αρχηγοί των κομμάτων ανακοίνωσαν ότι υπήρξε συμφωνία κατά την προηγούμενη συνάντηση και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί. Η χώρα δεν διαθέτει Εκλογική Επιτροπή από τα τέλη 2017 και πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό».
Με δεδομένο τις καθυστερήσεις στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση πάντως ενέκρινε τροποποιήσεις προτείνοντας την εκλογή των μελών της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής με απλή πλειοψηφία 61 ψήφων στο Κοινοβούλιο και όχι με ειδική πλειοψηφία 81 ψήφων.
«Η ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία δεν θα πρέπει να αποτελεί μηχανισμό παρεμπόδισης της λειτουργίας βασικών θεσμών της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης προσθέτοντας πως «ήρθε η ώρα να δείξει η αντιπολίτευση εάν υποστηρίζει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Από την πλευρά του το VMRO-DPMNE θεωρεί εξωφρενική την εκλογή της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση