GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κνάους: Μια συμφωνία με την Ελλάδα στο προσφυγικό θα είχε περισσότερο νόημα

"Μια συμφωνία με την Ελλάδα στο προσφυγικό θα είχε πολύ περισσότερο νόημα από ότι η όλη συζήτηση για μια ευρωπαϊκή λύση στις ...

"Μια συμφωνία με την Ελλάδα στο προσφυγικό θα είχε πολύ περισσότερο νόημα από ότι η όλη συζήτηση για μια ευρωπαϊκή λύση στις Βρυξέλλες", δήλωσε ο εμπνευστής της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και επικεφαλής της «δεξαμενής σκέψης ESI» Γκέραλντ Κνάους μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόρωνο Deutschlandfunk (DLF).

"Είναι σαν να βλέπουμε το έργο που είδαμε τον Μάρτιο του 2016. Και τότε όλοι μιλούσαν για συνολική, ευρωπαϊκή λύση και εν τέλει επετεύχθη πρόοδος όταν η Καγκελάριος και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός συμφώνησαν με την Τουρκία. Ήταν αν θέλετε μια τριμερής συμφωνία, η οποία έκανε τη διαφορά στο Αιγαίο. Χρειαζόμαστε επομένως και τώρα κάτι παρόμοιο. Για το Βερολίνο αποτελεί προτεραιότητα να ελεγχθεί η βαλκανική οδός διότι από εκεί περνούν οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες προς τη δυτική Ευρώπη. Κατά συνέπεια για τη Γερμανία μια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει πλήρως την προσφυγική συμφωνία και ενδεχομένως να την επεκτείνει σε όλη την επικράτειά της, εξετάζει γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου, επαναπροωθεί στην Τουρκία πρόσφυγες και χορηγεί άσυλο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, θα είχε πολύ πιο καθοριστική σημασία από μια συζήτηση γενική και αόριστη, όπως αυτή που διεξάγεται εδώ και χρόνια", εκτιμά ο κ. Κνάους.

Ο Αυστριακός πολιτικός σύμβουλος παραδέχτηκε, στη συνέντευξή του στο DLF, ότι ο 'Κανονισμός του Δουβλίνου' είναι άδικος για τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι "ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια. Το ιταλικό επιχείρημα ότι η χώρα αδικείται εδώ και 20 χρόνια δεν ισχύει διότι οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν μένουν στην Ιταλία αλλά συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα βόρεια. Σε περίπτωση που δεχθούμε το ιταλικό επιχείρημα τότε είναι σαν να επιστρέφουμε στην Ευρώπη στην εποχή προ Σένγκεν, με τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα. Ακόμα κι έτσι όμως δεν θα λύσουμε το προσφυγικό διότι δεν θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ. Χρειαζόμαστε μια λύση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *