Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Τούρκοι κατέκλυσαν σήμερα τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας προκειμένου να στείλ...
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Τούρκοι κατέκλυσαν σήμερα τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας προκειμένου να στείλουν στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μήνυμα ότι το ποτήρι ξεχείλισε, αναδεικνύοντας τη λέξη «Tamam» (που σημαίνει μεταξύ άλλων «Αρκετά») σε ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα παγκοσμίως, αφού ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποσχέθηκε να παραιτηθεί εφόσον οι πολίτες το ζητήσουν.
«Το Έθνος μου με οδήγησε στον δημαρχιακό θώκο της Κωνσταντινούπολης, στην ηγεσία του AKP, της κυβέρνησης και στον προεδρικό θώκο. Εάν κάποια ημέρα το έθνος μας πει «αρκετά», τότε θα κάνουμε στην άκρη» είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κι ενώ διεκδικεί μια νέα θητεία έπειτα από 15 χρόνια στην εξουσία.
Λίγο μετά την ομιλία του, το hashtag #Tamam σάρωσε το τουρκικό Twitter και σύντομα αναδείχθηκε σε παγκόσμια τάση.
«Θέλουμε δημοκρατία επομένως λέμε #enough στον Ερντογάν. Σε παρακαλούμε αποχώρησε από τον θώκο σου, έκανες παράλογα πράγματα στη χώρα και τους πολίτες. Αρκετά» γράφει ένας χρήστης.
«Δεν θα αποχωρήσεις ήσυχα. Θα λογοδοτήσεις για τις πράξεις σου. Αρκετά!» σημειώνει ένας άλλος.
Και οι αντίπαλοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές συμμετείχαν στη διαδικτυακή αυτή κινητοποίηση και τα "Tamam" tweet που έστειλαν οι τρεις βασικοί αντίπαλοί του συγκέντρωσαν όλα μαζί περισσότερα από 10.000 retweet.
«Τέλος χρόνου. Αρκετά!» ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Twitter o Μουχαρέμ Ιντζέ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.
Μάλιστα η κινητοποίηση με το hashtag #Tamam στάθηκε ευκαιρία για μια σπάνια επίδειξη ενότητας μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και το φιλοκουρδικό κόμμα.
«Tamam Inchallah» (θα είναι καλό, Θεού θέλοντος) ήταν το tweet του ισλαμιστή Τεμέλ Καραμολάογλου ή απλά "TAMAM" για την Μεράλ Ακσενέρ.
«Αρκετά: είναι πολύ περίεργο που ο Ερντογάν προσέφερε στην αντιπολίτευση ένα ενωτικό σύνθημα» σχολίασε ο δημοσιογράφος Ρούσεν Τζακίρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση