GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλεντερίδης: Η επίσκεψη Ιντζέ στη Θράκη δεν γίνεται προς άγρα ψήφων - Είναι μια κίνηση συμβολισμού

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου....

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Στις εκλογές του 2015 στην Τουρκία, στο Γενικό Προξενείο της Κομοτηνής ψήφισαν 58 άτομα, Τούρκοι πολίτες, από τους οποίους 17 ή 18 ψήφισαν το κόμμα του Ιντζέ. Άρα η παρουσία του στη Θράκη μπορεί να έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά αλλά δεν γίνεται για άγρα ψήφων. Ήρθε για να δείξει ότι αν εκλεγεί θα στηρίξει τους εθνικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, που σχετίζονται είτε με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είτε Βουλγαρία. Αυτός είναι ο λόγος που παρίσταται. Είναι μια κίνηση συμβολισμού" ανέφερε.
"Ίσως να υπάρχει μια εκτίμηση από ελληνικής πλευράς, που επέτρεψε την επίσκεψη, ότι μια διχασμένη ιδεολογικά μειονότητα στη Θράκη είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη από ελληνικής πλευράς" συμπλήρωσε.
"Στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, έχουμε διολισθήσει να επιτρέπουμε είτε επίσημου χαρακτήρα είτε ανεπίσημου χαρακτήρα επισκέψεις, οι οποίες όμως εντάσσονται σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό της Τουρκίας" τόνισε.
Ερωτηθείς για το Σκοπιανό και τις δηλώσεις του Προέδρου είπε ότι "νομίζω ότι αυτά είναι διπλωματικές κινήσεις. Η αίσθηση που έχω είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού το φθινόπωρο στις ΗΠΑ, ότι έχει αποφασίσει να κλείσει το θέμα. Εδώ θέλω να πω το εξής, όπως ακριβώς δημιουργήθηκε το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη επειδή το 1923 οι διπλωμάτες νόμιζαν ότι έλυσαν το θέμα, εξαιρώντας τους Μουσουλμάνους της Θράκης και τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, άφησαν παραθυράκια και εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι. Ακριβώς το ίδιο πάει να γίνει με τη συμφωνία αυτή, όπου αναγνωρίζουμε μακεδονικό έθνος και γλώσσα, αυτό είναι το μείζον, υπάρχει δήλωση του Ζάεφ. Οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα υπάρχει μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα; Αν συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει και διαπιστώσουμε ότι οι συσχετισμοί στο διεθνές σκηνικό είναι τέτοιοι που μας υποχρεώνουν σε μία ήττα, αυτό να γίνει με τη συναίνεση του ελληνικού λαού. Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε εμείς οι Έλληνες ότι υπάρχει μακεδονικό έθνος και γλώσσα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει τεκμηριωμένο και ιστορικά και να λέγεται και από πολιτικούς ότι υπάρχουν τρεις Μακεδονίες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος. Η Μακεδονία είναι μία, αυτή που υπάρχει στην ελληνική επικράτεια με μικρά τμήματα να υπάρχουν στις κοιλάδες μερικά χιλιόμετρα στη Βουλγαρία και τα Σκόπια".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *