GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλειστηριασμοί: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Σχεδόν το 20% των οφειλετών προσέρχεται για ρύθμιση δανείων λίγο πριν διενεργηθεί ο πλειστηριασμός, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πλειστ...

Σχεδόν το 20% των οφειλετών προσέρχεται για ρύθμιση δανείων λίγο πριν διενεργηθεί ο πλειστηριασμός, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πλειστηριασμοί λειτουργούν ως ισχυρό μέσο πίεσης κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό στην επίτευξη του στόχου των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το οποίο επικαλείται σχετικά στοιχεία.
Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί, περίπου 25% των δανειοληπτών που δεν αποπληρώνει τις οφειλές του είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, που δρουν τελικά όχι μόνον σε βάρος του τραπεζικού συστήματος αλλά και όσων πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες συνεχίζουν με σταθερούς ρυθμούς τις ρυθμίσεις δανείων, προσφέροντας και νέες λύσεις, σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και βρέθηκαν στο «κόκκινο».
Όπως τονίζουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς υπάρχει πληθώρα λύσεων ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
Όλες οι τράπεζες έχουν οργανώσει πλέον έτσι τις δομές τους ώστε να είναι σε θέση από το τραπεζικό κατάστημα να υποδέχονται τα αιτήματα ρύθμισης και σε συνεργασία με τον πελάτη να τα διεκπεραιώνουν με ταχείς ρυθμούς.
Στόχος πλέον των τραπεζών είναι η σταθερή επάνοδος στις πραγματικές τραπεζικές εργασίες, με βασική τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την ικανοποίηση της υγιούς ζήτησης, τόσο στη λιανική όσο και στην επιχειρηματική πίστη. Επισημαίνουν όμως πως η ζήτηση κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, διαπιστώνοντας πάντως ότι πρόσφατα υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον που υποδηλώνει πως οι προοπτικές αύξησης της ζήτησης είναι θετικές και θα εξαρτηθούν από την γενικότερη πορεία της οικονομίας.
Πηγή: enikonomia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *