Ο Βρετανός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο, αναπτύσσοντας την θεωρία του «τέλειου πέναλτι» και δίνοντας τις προϋ...
Ο Βρετανός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, ασχολήθηκε και με το ποδόσφαιρο, αναπτύσσοντας την θεωρία του «τέλειου πέναλτι» και δίνοντας τις προϋποθέσεις επιτυχίας της Αγγλίας σε ένα Μουντιάλ. Ο 76χρονος επιστήμονας, που απεβίωσε σήμερα, στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ, και εδώ και δεκαετίες βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας ανίατης νευρολογικής νόσου, διενήργησε επίσης μελέτες σχετικά με το ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, το 2014 λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, ανέλυσε τα δεδομένα όλων των Μουντιάλ, για να καθορίσει υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να έχει πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο η Αγγλία. Ο διάσημος φυσικός βασίστηκε σε στοιχεία όπως οι καιρικές συνθήκες και η απόσταση των ταξιδιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η αύξηση της θερμοκρασίας κατά πέντε βαθμούς μειώνει τις πιθανότητες κατά 59% και υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες όταν ο αγώνας γίνεται 500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας».
Ο Χόκινγκ, έλαβε επίσης υπ΄ όψιν και άλλα στατιστικά στοιχεία, όπως ότι η Αγγλία είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει όταν έπαιζε με κόκκινη εμφάνιση ή όταν χρησιμοποίησε 4-3-3 ως σύστημα αντί για 4-4-2.
Ο Βρετανός επιστήμονας, εξήγησε επίσης την «Θεωρία του τέλειου πέναλτι». Μετά τη συλλογή των στοιχείων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «στο 84% των πέναλτι που εκτελούνται ψηλά, η μπάλα καταλήγει στα δίκτυα». Επιπλέον είπε ότι χρειάζεται «εσχάτη των ποινών» να εκτελείται με το εσωτερικό του ποδιού και με ταχύτητα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαφορές στις πιθανότητες ανάμεσα σε αριστεροπόδαρο ή δεξιοπόδαρο παίκτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση