Η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με την κατάθεση της "καίει" τον αγγειοχε...
Η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με την κατάθεση της "καίει" τον αγγειοχειρουργό που κάθεται στο εδώλιο για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας Ντιάνας Τσαμτσίδη, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι η άτυχη μητέρα τριών παιδιών θα ζούσε εάν ο 39χρονος καλούσε εγκαίρως σε βοήθεια.
"Αν μας καλούσε, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε σε οποιονδήποτε χώρο" είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και τόνισε ότι ακόμη και μετά την καταστολή από τη χρήση αναισθητικών, υπάρχει χρονικό περιθώριο για να σωθεί ο ασθενής.
"Είναι δολοφονικό να δώσεις αναισθητικά χωρίς υποστήριξη αναπνοής" σημείωσε η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια, αφού ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη χορήγηση βαρέων αναισθητικών ουσιών, σαν αυτές που βρέθηκαν στον οργανισμό της άτυχης μεσίτριας, ήταν κατηγορηματική ότι η αναισθησία πρέπει να γίνεται μόνο σε χώρο με ειδικό εξοπλισμό, όπως τα χειρουργεία.
"Αυτά τα φάρμακα μπορούν να τα δώσουν μόνο οι αναισθησιολόγοι. Κανείς άλλος" διευκρίνισε και τόνισε για τα δύο αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της 36χρονης "εγώ δεν χορηγώ φεντανίλη και προποφόλη σε χώρο χωρίς αναπνευστήρα".
Στη συνέχεια κατέθεσε ένας άλλος συνάδελφος του 39χρονου στο Ιπποκράτειο, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι απαραίτητη η χορήγηση αυτών των αναισθητικών για τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη που ήθελε να κάνει ο κατηγορούμενος στην 36χρονη.
Ο αγγειοχειρούργος κατηγορείται ότι τον περασμένο Απρίλιο σκότωσε τη Ντιάνα Τσαμτσίδη κατά τη διάρκεια μικροεπέμβασης για αφαίρεση κιρσών και στη συνέχεια πέταξε τη σορό της σε έναν γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Ο 39χρονος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ο θάνατος της 36χρονης οφείλεται σε ιατρικό λάθος.
Πηγή πληροφοριών: Espresso
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση