Το Twitter είχε τη χαρά να ανακοινώσει κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τα ... χαρμόσυνα νέα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους ε...
Το Twitter είχε τη χαρά να ανακοινώσει κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τα ... χαρμόσυνα νέα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα η μετοχή του να σημειώσει άνοδο 12%.
Συγκεκριμένα, το Twitter εμφάνισε 91,1 κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, έναντι ζημιάς 167,1 εκατ. δολ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Το Twitter που ιδρύθηκε το 2006 και ήταν συνεχώς ζημιογόνο από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2013, δήλωσε ότι αναμένει το 2018 να είναι το πρώτο κερδοφόρο έτος του. Η τιμή της μετοχής κατά την εισαγωγή του ήταν 26 δολάρια, ενώ τώρα κινείται στα 30,2 δολάρια.
Τα έσοδα (κύκλος εργασιών) στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι έφθασαν τα 732 εκατ. δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Τα έσοδα από διαφημίσεις έφθασαν τα 644 εκατ. δολάρια (αύξηση 1% σε ετήσια βάση).
Όμως ο αριθμός των χρηστών εμφανίζει μια στασιμότητα. Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (όσοι το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα) ήσαν 330 εκατομμύρια στο τέλος του 2017, κατά 4% περισσότεροι σε σχέση με το τέλος του 2016, αλλά όσοι περίπου και στο τρίτο τρίμηνο του 2017.
Μάλιστα στις ΗΠΑ οι μηνιαίοι χρήστες εμφάνισαν μικρή μείωση, από 69 εκατομμύρια στο τρίτο τρίμηνο, σε 68 εκατομμύρια στο τρίτο, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς. Το Twitter απέδωσε αυτή την εξέλιξη εν μέρει στον «πόλεμο» που κήρυξε σε ψεύτικους και άλλους λογαριασμούς του (fake και spam).
Από την άλλη, έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των ενεργών ημερήσιων χρηστών (όσοι το χρησιμοποποιούν καθημερινά) αυξήθηκε κατά 12%, εν μέρει χάρη και στο διπλασιασμό του ορίου των χαρακτήρων των tweets από 140 σε 280.
Συγκριτικά, το Facebook έχει 2,1 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και το Snapchat 187 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση