Ως καλή αρχή χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη συνάντηση Τσίπρα -Ζάεφ στο Νταβός, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 989». «Ήδη έχουμε πετύχει...
Ως καλή αρχή χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη συνάντηση Τσίπρα -Ζάεφ στο Νταβός, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 989». «Ήδη έχουμε πετύχει κάτι, οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Ζάεφ νομίζω έχουν έναν ισχυρό συμβολισμό εναντίον του αλυτρωτισμού. Αλλά αυτό που επιδιώκει η χώρα μας, και αποτελεί πάγια εθνική μας θέση, είναι μια συνολική λύση-πακέτο, όπου εκτός από μια ονομασία κοινής αποδοχής στη «γραμμή του Βουκουρεστίου» θα εξασφαλίσουμε κι εκείνες τις εγγυήσεις, και οι δύο λαοί, ότι τα θέματα του αλυτρωτισμού, της σταθερότητας των συνόρων, της φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, θα μπουν σε γερές βάσεις με διεθνείς εγγυήσεις, χωρίς τον κίνδυνο να μπορεί αύριο μια άλλη κυβέρνηση να ανατρέψει αυτό που θα θεμελιωθεί σε αυτή τη συμφωνία» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι «ο συνδυασμός μιας δυναμικής για την επίλυση του Μακεδονικού μαζί με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, θα οδηγήσει σε μια σοβαρή αναδιάταξη εντός της χώρας και του πολιτικού σκηνικού, αλλά και της προοπτικής των πιθανών μελλοντικών συμμαχιών».
Είπε, επίσης, πως οι προσεχείς εκλογές θα χαρακτηριστούν από μια έντονη πόλωση γύρω από το δίλημμα Πρόοδος- Συντήρηση, με τους δύο βασικούς πολιτικούς πρωταγωνιστές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρωτήθηκε για τον Πανό Καμμένο και τη διαφοροποίηση του στο θέμα της ΠΓΔΜ και απάντησε πως «ο Πάνος Καμμένος, ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ, δεν πιστεύω ότι θα ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα λόγω της διαφορετικής θέσης που έχει από τη συλλογική κυβερνητική θέση στο Μακεδονικό. Δεν θα γίνει Αντώνης Σαμαράς». Πάντως προσέθεσε ότι αν επιτευχθεί τελικά συμφωνία, με τα χαρακτηριστικά που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας, αυτή θα εγκριθεί από τη Βουλή με την ψήφο μιας σαφούς πλειοψηφίας και με τη θετική συμβολή και βουλευτών ή και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ερωτώμενος δε για τον Δημήτρη Καμμένο, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε «το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει επιθέσεις με χυδαιότητα, κατά τη γνώμη μου, και με ένα λεξιλόγιο που «μυρίζει» πολύ ακροδεξιά (...) σας θυμίζω ότι ήμουν, ίσως, ο πρώτος που αντέδρασε όταν υφυπουργοποιήθηκε για λίγες ώρες», και προσέθεσε: «Ο Δημήτρης Καμμένος εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω ότι όλη αυτή η κλιμάκωση των επιθέσεων υπηρετεί ένα πολιτικό σχέδιο, που μπορεί να επιδιώκει είτε την πτώση της κυβέρνησης, είτε την εσωτερική ρήξη εντός των ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και οι ΑΝΕΛ ως κόμμα, δε συμμερίζονται αυτή τη λογική και ευτυχώς γι΄ αυτό».
Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που κρατά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, την ώρα μάλιστα που και το ΕΛΚ βλέπει παράθυρο ευκαιρίας επίλυσης του προβλήματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «προκειμένου να ικανοποιήσει τους Βορίδη και Γεωργιάδη ή να μην του φτιάξει κόμμα ο απόστρατος στρατηγός κ. Φράγκος, εγκαταλείπει τη γραμμή του πατέρα του και του Κώστα Καραμανλή για το Μακεδονικό, τη "γραμμή Βουκουρεστίου"».
Ο κ. Παπαδημούλης προσθέτει «αυτή η στροφή σε έναν εθνολαϊκισμό και σε μια φοβική αντιμετώπιση του προβλήματος από τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν συνιστά μόνο αναίρεση μιας πάγιας πολιτικής που ακολουθούσε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια, με πρωτοπόρους τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Καραμανλή, αλλά οδηγεί τη ΝΔ σε ευρωαπομόνωση και ενισχύει την άποψη -και σε κύκλους πολύ πέρα όσων συμπαθούν τον ΣΥΡΙΖΑ- ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να λύσει προβλήματα, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν να σαπίζουν για 25 χρόνια. Δεν καταλαβαίνω πώς την "πάτησε" ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος νόμιζε ότι με το Μακεδονικό θα "φάει" τον Τσίπρα, αλλά έτσι όπως πάει θα "φάει" το κεφάλι του».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση