Την άποψη ότι οι απαγωγείς δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη λόγω της μεγάλης, χρονικά, διάρκειας κράτησής του,...
Την άποψη ότι οι απαγωγείς δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη λόγω της μεγάλης, χρονικά, διάρκειας κράτησής του, που έφτασε τους 6 μήνες, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη.
Όπως είπε ο κ. Πανούσης, "Δεν κρατάς κάποιον 6 μήνες για να τον σκοτώσεις. Εδώ λοιπόν έχουμε μια μεγάλη διάρκεια και κατά τη γνώμη μου αντίθετα με ότι φημολογείται δεν είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν". Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε, άλλο η διακινδύνευση να πάθει κάτι, όταν έναν άνθρωπο τον έχεις 6 μήνες σε συνθήκες όπως αυτές που περιγράφονται και άλλο η πρόθεση δολοφονίας του. "Εκεί έχω μια μικρή επιφύλαξη σε σχέση με εκτιμήσεις άλλων", πρόσθεσε.
Σε ερώτηση γιατί τον κρατούσαν τόσο μεγάλο διάστημα απάντησε: «Ήταν μεγάλο το διάστημα γιατί οι απαγωγείς ήθελαν τα χρήματα, ήθελαν τη διαπραγμάτευση, άλλαζαν οι όροι της διαπραγμάτευσης, δεν ήξεραν και αυτοί πως θα τελείωναν αυτή την ιστορία που είχαν αρχίσει με καθαρά εγκληματικούς οικονομικούς όρους, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν όροι αίματος. Δηλαδή, ούτε εκδίκηση είχε μέσα ούτε να του κλείσουν το στόμα, τίποτα απ΄όλα αυτά».
Πολλοί απαγωγείς – διαφορετικοί ρόλοι
Η απαγωγή, ανέφερε ο κ. Πανούσης, έχει πολλούς εμπλεκόμενους γιατί παίζουν πολλούς ρόλους, άλλος έχει υποδείξει το πώς κινείται το υποψήφιο θύμα, άλλος ξέρει πώς κρατείται, άλλος είναι αυτός που έχει επαφή με την οικογένεια, άλλος θα προσπαθήσει να μάθει τι γίνεται στην αστυνομία. Γι’ αυτό δεν έχουν επιτυχία στην Ελλάδα οι απαγωγές, υποστήριξε ο κ. Πανούσης.
Για τους δράστες της απαγωγής ο κ.Πανούσης ανέφερε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να παρανομήσει ακόμη και αυτός της διπλανής πόρτας και εξήγησε: "Η απαγωγή όταν δεν έχει μέσα στο μυαλό των δραστών ένα δραματικό τέλος, δηλαδή να σκοτώσεις το θύμα, φαίνεται καταρχήν μια εύκολη υπόθεση. Δηλαδή, δεν έχει όπλα πολλά, δεν έχει αίμα δεν έχει βία".
"Απαγάγουν τον άνθρωπό τον κρύβουν, ζητούν λύτρα, τα παίρνουν ή όχι και τον αφήνουν ελεύθερο. Αντίθετα εάν κάποιος θέλει να κάνει μια ληστεία, ακόμη και μια διάρρηξη ή κλοπή, μέσα στο μυαλό αυτού του απλού ανθρώπου της καθημερινότητας είναι περίπλοκα αυτά τα πράγματα, πώς θα γίνουν κλπ.".
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του πολίτη απένειμε τα εύσημα στην αστυνομία που λειτούργησε όπως είπε επαγγελματικά.
Πηγή πληροφοριών: ekriti.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση