Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε επικίνδυνη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ο...
Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε επικίνδυνη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και η οποία εμμέσως ανοίγει παράθυρο για αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.
Το θέμα έχει προκαλέσει τριβές και με τον κυβερνητικό εταίρο, καθώς και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος φέρεται έτοιμος να την καταψηφίσει. Κατά της τροπολογίας εκφράστηκαν μέχρι τώρα η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος φέρονταν να είναι αποφασισμένος να μην ψηφίσει ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του, την επίμαχη ρύθμιση.
Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με νεότερη δήλωση υποστηρίζει πως ενδεχόμενη ψήφιση της διάταξης θα ισοδυναμεί με έγκριση του πρόσφατου ψηφίσματος της Ισλαμικής Διάσκεψης που αναφέρεται σε ύπαρξη "τουρκικής μειονότητας" στην Ελλάδα και καλεί την χώρα μας να αναγνωρίζει "τουρκικούς συλλόγους" που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
"Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε ως Ελληνικό κοινοβούλιο την αλυτρωτική και επικίνδυνη ορολογία της Ισλαμικής Διάσκεψης που θέτει ζήτημα "τουρκικής" μειονότητας όχι μόνο στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα παραχαράσσοντας την Συνθήκη της Λωζάννης" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Κοινό μέτωπο ΝΔ-ΔΗΣΥ απέναντι στα φάλτσα της συγκυβέρνησης
Κοινή στάση υιοθετούν στη Βουλή από εδώ και στο εξής ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψηφίζοντας νομοσχέδια και τροπολογίες στα οποία ο κυβερνητικός εταίρος οι ΑΝΕΛ θα εκφράζουν την διαφωνία τους. Αφορμή στάθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία και καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Μάλιστα ο Κώστας Γκιουλέκας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ολομέλεια ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως «κάθε φορά που οι εταίροι σας θα διαφωνούν θα καταψηφίζουμε ...ξεκινώντας από σήμερα» .
Κύκλοι της ΝΔ έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο πλειοψηφίες».
Στο ίδιο ύφος και η ΔΗΣΥ με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να υποστηρίζει «θα βάλουμε τέλος σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι με τον κυβερνητικό εταίρο ....δεν θα έχετε το άλλοθι της υπευθυνότητας της αντιπολίτευσης».
Η ΔΗΣΥ όμως έκανε ένα βήμα πιο μπροστά καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, να πείσει τον κυβερνητικό εταίρο να αλλάξει γνώμη και μετά θα υπερψηφίσει και το κόμμα του.
Πηγή: Real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση