Στη δημοσιότητα ήρθαν σήμερα φωτογραφίες του Γερμανού νοσηλευτή που σύμφωνα με τις αρχές θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο τουλάχιστον 90...
Στη δημοσιότητα ήρθαν σήμερα φωτογραφίες του Γερμανού νοσηλευτή που σύμφωνα με τις αρχές θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο τουλάχιστον 90 ασθενών μέσα σε διάστημα 12 ετών. Ο Νιλς Χέγκελ είναι, όπως αναφέρει η γερμανική αστυνομία, ο πιο επικίνδυνος κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία της χώρας.
Ο Νιλς Χέγκελ σκότωνε ασθενείς κάνοντάς τους ενέσεις με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων ενώ βρίσκονταν σε ανάνηψη. Δεν είχε «προτιμήσεις» σε ηλικία ή σε φύλο όσον αφορά στα θύματά του, αν και προτιμούσε ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, υποστηρίζουν πηγές από την αστυνομία.
Ο νοσηλευτής είχε καταδικασθεί το 2015 σε ισόβια για δύο φόνους και τέσσερις απόπειρες που κατέληξαν στον θάνατο των ασθενών. Σ' αυτές τις έξι υποθέσεις, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι πρόσθεσαν 84 νέες περιπτώσεις.
Η υπόθεση είχε έρθει στο φως για πρώτη φορά το 2005, όταν ο νοσηλευτής είχε συλληφθεί από έναν συνάδελφό του την ώρα που έκανε μια ένεση, η οποία δεν είχε συνταγογραφηθεί, σε έναν ασθενή στην κλινική του Ντέλμενχορστ, κάτι που του είχε στοιχίσει το 2008 την πρώτη καταδίκη του για απόπειρα φόνου.
Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της πρώτης περίπτωσης, μια γυναίκα είχε εκφράσει αμφιβολίες όσον αφορά στον θάνατο της μητέρας της. Έγιναν πολλές εκταφές και οι ερευνητές είχαν βρει ίχνη ύποπτων ουσιών σε πέντε σορούς, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι στις τρεις περιπτώσεις είχαν γίνει θανατηφόρες ενέσεις και στις δύο άλλες οι ενέσεις ήταν «πιθανή αιτία» του θανάτου.Ο Νιλς Χέγκελ εξήγησε από την πλευρά του πως έκανε αυτές τις ενέσεις για να φέρει τους ασθενείς στα πρόθυρα του θανάτου ώστε να επιδείξει την ικανότητά του να τους επαναφέρει στη ζωή. Το μοναδικό κίνητρο που επικαλέστηκε ήταν «η ανία».
Ωστόσο έπειτα από 12 χρόνια έρευνας, ο οριστικός κατάλογος και ο αριθμός των θυμάτων του αναμφίβολα δεν θα μπορέσει ποτέ να καταρτισθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση