Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά το νησιωτικό σύμπλεγμα των Παξών και Αντίπαξων, Παναγιάς, 'Αγι...
Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά το νησιωτικό σύμπλεγμα των Παξών και Αντίπαξων, Παναγιάς, 'Αγιος Νικόλαος και Μουγγονήσι, που κάθε χρόνο κεντρίζουν όλο και περισσότερο τουριστικό ενδιαφέρον.
Οι εκπληκτικές παραλίες του νησιωτικού συμπλέγματος, που συνδυάζονται από τις παραλίες με «χρυσή» αμμουδιά, είτε από κατάλευκα βότσαλα, αλλά πάντα με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά που τις περιβάλλουν, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών που τα επισκέπτονται έστω και για μία μέρα.
Στο νησί των Παξών βρέθηκε πριν από λίγες μέρες και η γνωστή ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, παρέα με τον εξίσου γνωστό ηθοποιό του ΧόλιγουντΚιάνου Ριβς, ενώ την ίδια χρονική περίοδο ολιγοήμερες διακοπές έκανε και ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης που διατηρεί οικογενειακούς δεσμούς με το νησί, καθώς η μητέρα του κατάγεται από τους Παξούς.
Την ίδια ώρα, καθημερινά, γνωστοί μεγιστάνες και κροίσοι της υφηλίου προσεγγίζουν τα νησιά με τις θηριώδεις θαλαμηγούς τους, προκειμένου να δουν από κοντά τις μοναδικές παραλίες των νησιών του Ιονίου που ξεπερνούν σε ομορφιά ακόμη και την Καραϊβική.
Στους Αντίπαξους, στη Βρίκα, έδεσε αρόδου πρόσφατα, με τη θαλαμηγό του Luna Meags και o Ρώσος μεγιστάνας Αλ Μπάζι, που επισκέπτεται για τρίτη συνεχή χρονιά το νησί.
Τα νησιά προσεγγίζονται ημερήσια από εκδρομικά σκάφη που ξεκινούν από το λιμάνι της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας ημερήσιες κρουαζιέρες στους Παξούς και Αντίπαξους, ενώ μικρά πλοιάρια και παραδοσιακά καΐκια μεταφέρουν τους τουρίστες στις «κρυμμένες» παραλίες των νησιών
«Πρόκειται για μία γωνιά του παραδείσου» εξομολογείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Λύχνος που διατηρεί εδώ και σαράντα χρόνια μία παραδοσιακή ταβερνούλα στους Αντίπαξους, στη Βρίκα. Το δέντρο των ευχών στην ταβερνούλα γεμίζει χιλιάδες λευκές πέτρες με ευχές σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ενώ η χρυσόλευκη άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά μαγεύουν κάθε επισκέπτη της Βρίκας, που βρίσκεται στο βάθος ενός πανέμορφου όρμου, που η βλάστηση του αγγίζει τη θάλασσα
Οι Αντίπαξοι πλημμυρίζουν από κόσμο μόνο το καλοκαίρι, δίνοντας ζωή στο νησί, που τον χειμώνα αγναντεύει το Ιόνιο, έχοντας στην αγκαλιά του μόνο τρεις μόνιμους κατοίκους.
Οι παραδοσιακές πέτρινες βίλες στους Αντίπαξους, ανοίγουν τα παραθυρόφυλλά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν διάσημοι και μη έρχονται για να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους και να ζήσουν όλο το μεγαλείο της φύσης που δίνει απλόχερα το νησί. Οι πιο τυχεροί θα δοκιμάσουν και το αντιπαξιώτικο μαύρο και γλυκόπιοτο κρασί, που θεωρείται περιζήτητο, καθώς γίνεται από τους μικροπαραγωγούς του νησιού από ποικιλίες σταφυλιού που οι ρίζες τους χάνονται στα χρόνια της αρχαιότητας.
Οι Παξοί και Αντίπαξοι, τα δυο μικρά νησάκια του Ιονίου έχουν καταφέρει να είναι γνωστά σε όλη την υφήλιο, ενώ γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες και από το Υπουργείο Τουρισμού να στηρίξουν επιπλέον τα νησιά.
Πρόσφατα, τα νησιά επισκέφθηκε και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, που στις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε, ότι « στόχος του υπουργείου είναι η ανάπτυξη των ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας με βάση τις παγκόσμιες τουριστικές τάσεις», αλλά το σημαντικότερο όπως είπε «την ανάδειξη όλων των φυσικών θησαυρών που έχει η χώρα μας και τη μοναδική φιλοξενία που παρέχει σε όσους την επισκέπτονται».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση