GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σιωπά η Βουλή

Μήνυμα ότι η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί να μείνει απαθής σε όσους επιχειρούν να απλώσουν το χέρι τους στη νομοθετική εξου...


Μήνυμα ότι η Βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί να μείνει απαθής σε όσους επιχειρούν να απλώσουν το χέρι τους στη νομοθετική εξουσία, είτε είναι εντός είτε εκτός της χώρας, έστειλε, επ΄ αφορμή της συζήτησης για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, που επέλεξε να μιλήσει στη συνεδρίαση ως απλός βουλευτής, έσπευσε να υπογραμμίσει πως αν οι δύο άλλες εξουσίες, δικαστική και εκτελεστική, συνιστούν το κεντρικό νευρικό σύστημα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, η καρδιά της δημοκρατίας χτυπάει στη Βουλή και γι΄ αυτό «η Βουλή δεν δικαιούται να είναι τυφλή, να είναι κουφή, να είναι σιωπηλή απέναντι σε έναν τέτοιο κίνδυνο».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούμε, κανείς από εμάς, να σιωπά η Βουλή. Η Βουλή πρέπει να έχει τα μάτια ανοιχτά, να ακούει και να επικοινωνεί με την κοινωνία, με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με την έκφραση τελικά των πόθων και αναγκών του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η Βουλή», είπε ο Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε όσους αυτές τις ημέρες επιχειρούν «να κρεμάσουν τη Βουλή στα…μανταλάκια», διότι υπάρχουν 70 δικογραφίες που έχουν σταλεί από την δικαστική εξουσία, «πέντε, δέκα, δώδεκα χρόνια μετά από τότε που διαπράχθηκαν τα αδικήματα».

«Μπορεί η δικαιοσύνη να μην βοηθήθηκε από το πολιτικό σύστημα. Πλην όμως, είναι μια πραγματικότητα που ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει» είπε ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι η Βουλή πρέπει να δώσει το σήμα στη δικαιοσύνη και την κοινωνία, ότι το πολιτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να αποκαθαρθεί, όχι μόνο για τα εξοπλιστικά, αλλά και για όλες τις άλλες υποθέσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε όμως απάντηση και όσους κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία ότι χρησιμοποίησε τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής για επικοινωνιακούς λόγους. «Γιατί ασχολείται η Βουλή με αυτά τα πράγματα; Μήπως είναι ένα σχέδιο παραφιλολογίας και απόσπασης της προσοχής της κοινής γνώμης; Πιστεύω πως αυτή η Βουλή, ένα από τα καθήκοντα που έχει αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού, είναι να ψάξει, όχι μόνο για τις ευθύνες, αλλά και για την ουσία της διαδικασίας που δημιούργησε το χρέος, για το οποίο όλοι εργαζόμαστε να το απομειώσουμε, να δημιουργηθούν οι συνθήκες να φύγουμε από τις οδυνηρότατες κοινωνικές επιπτώσεις» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε πως το ζήτημα των εξοπλιστικών, το ζήτημα με τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, με τις μίζες, με τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση, είναι προφανές πως αποτελεί αντικείμενο μόνιμης ενασχόλησης από την πλευρά της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε κατάπληξη απέναντι σε δηλώσεις, που χαρακτηρίζουν την προανακριτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου «χειροβομβίδα κρότου- λάμψης», «φιάσκο» ή διαδικασία «άνθρακες ο θησαυρός».

«Δεν υπήρξε η ελάχιστη πολιτική ευαισθησία από την πλευρά εκπροσώπων των κομμάτων που είχαν κυβερνήσει στο διάστημα το οποίο ιστορικά εξετάζουμε σήμερα, για να περιγράψουν και να αναλάβουν τις ευθύνες ή και να καταθέσουν την οδύνη τους, για το ότι, όχι απλά συνέβησαν επί των ημερών της διακυβέρνησής τους, αλλά για να πάρουν την ευθύνη τους για το πώς και το γιατί, δεν είχαν ευαισθητοποιήσει, δεν είχαν κινητοποιήσει, δεν είχαν βοηθήσει την δικαιοσύνη εγκαίρως, ώστε αυτά να ερευνηθούν» είπε ο Νίκος Βούτσης.

Για το σκέλος της παραγραφής του αδικήματος της απιστίας και τις ευθύνες της Βουλής και της δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Βουλής είπε, πως η ευθύνη για την πολύχρονη καθυστέρηση, δεν είναι ευθύνη της παρούσας Βουλής και κυβέρνησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιλογή του Γιάννου Παπαντωνίου να μην προσέλθει, όπως είχε δικαίωμα, στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια, αλλά να στείλει υπόμνημα. «Ήμασταν παρόντες, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήρθε δύο φορές για μισή ώρα και μίλησε εδώ. Και ήμασταν παρόντες εμείς, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν ήταν παρόντες οι σύντροφοί του, όταν ήρθε για την παραπομπή του προκειμένου να πει τις απόψεις του» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:

«Έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Παπαντωνίου να στείλει υπόμνημα. Δεν μπορεί όμως να παραμένει ασχολίαστο από τη Βουλή, ότι αυτό το υπόμνημα κλείνει, λέγοντας ότι πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση που υπηρετεί φαύλες πολιτικές σκοπιμότητες. Να έρθει εδώ να τα εξηγήσει! Πού είναι η συκοφαντική δυσφήμιση; Πού οι φαύλες σκοπιμότητες; Γιατί ενδεχομένως να έπειθε».

Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε έκπληκτος και για το γεγονός, ότι η δικαιοσύνη προσκρούει στην άρνηση να ανοίξουν οι λογαριασμοί ενός πρώην υπουργού που έχει περάσει από πολλά υπουργεία, που είχε πρώτες ευθύνες για τη χώρα και για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, που είχε ένα δημόσιο αποτύπωμα, που ήταν ένα δημόσιο πρόσωπο, από τα κορυφαία στην ιστορία της χώρας και με διεθνή υπόσταση.

«Τον κ. Παπαντωνίου στην Ευρώπη τον γνωρίζουν περισσότερο από όσο γνωρίζουν εμένα. Λογικό δεν είναι; Και να μην αισθάνεται την ανάγκη ο ίδιος, και να μην αισθάνονται την ανάγκη και αυτοί που τον υπερασπίζονται, εμμέσως πλην σαφώς, να θέσουν αυτά τα ζητήματα που δημιουργούν εύλογες υπόνοιες στην κοινή γνώμη; Αλλά ίσα- ίσα εγκαλούν την κυβέρνηση και τη Βουλή γιατί ασχολείται; Είναι απίστευτο! Πάρτε τις ευθύνες σας» είπε ο κ. Βούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *