GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα ισχύει στο εξής για τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Πώς θα λειτουργούν τα Ολοήμερα και τα ειδικά ΕΠΑΛ Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (Τεύχος Β' 2103/19.06.2017) οι δύο υπουργικές...




Πώς θα λειτουργούν τα Ολοήμερα και τα ειδικά ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (Τεύχος Β' 2103/19.06.2017) οι δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και αφ' ενός καθορίζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του υποχρεωτικού και του ολοήμερου προγράμματος Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και αφ' ετέρου μετατρέπουν τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και καθορίζουν τους τομείς και τις ειδικότητές τους.

Το πρόγραμμα στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία

Έτσι, σύμφωνα με τις αποφάσεις, από το ερχόμενο σχολικό έτος (2017-18), στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία θα εφαρμόζεται 6ωρο υποχρεωτικό πρόγραμμα διδασκαλίας και οι μαθητές θα σχολάνε στις 13:15, αντί 12:25. Επίσης, σε όλα τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Ειδικά Δημοτικά Σχολεία προσφέρεται η δυνατότητα λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος, το οποίο θα διαρκεί έως τις 16:00. Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνει το υπουργείο, τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Ειδικά Δημοτικά Σχολεία προσαρμόζουν τις ώρες λειτουργίας τους με τα αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης.
Πώς θα λειτουργούν τα Ειδικά Γυμνάσια και ΕΠΑΛ
Εξάλλου, γενικεύεται η λειτουργία του νέου τύπου σχολείου στη Δευτεροβάθμια Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση και μετατρέπονται σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια όλα τα σχολεία και καθορίζονται οι Τομείς και οι Ειδικότητες που δύναται να λειτουργήσουν σε κάθε σχολική μονάδα. Η φοίτηση στα σχολεία αυτά θα διαρκεί 4 χρόνια στο Γυμνάσιο και 4 χρόνια στο Λύκειο και θα εφαρμόζονται τα προγράμματα του γενικού Γυμνασίου και του εσπερινού ΕΠΑΛ, προσαρμοσμένα στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Οι απόφοιτοι θα έχουν και αντίστοιχη ακαδημαϊκή ισοτιμία και επαγγελματικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αλλαγές αυτές «αλλάζουν το χάρτη της Ειδικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ειδική εκπαίδευση», δίνουν τη δυνατότητα να έχουν «ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση» οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και «αποτελούν σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της εκπαίδευσής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *