Μετά την απόφαση του Eurogroup, άνοιξε «καθαρός διάδρομος εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια», τόνισε, εισαγωγικά, στην ομιλία του στ...
Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος εξόδου της χώρας από την κρίση
Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος εξόδου της χώρας από την κρίση, με την απόφαση του Eurogroup, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης.
Για αυτό δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ένταση των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου που είναι η οριστική έξοδος από την κρίση και την επιτροπεία.
«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η χώρα βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον, γιατί η συμφωνία δίνει, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Δίνει ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Και θέλω να επιστήσω την προσοχή σας», είπε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης, αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβούμε τους επόμενους μήνες. Άρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να εκπληρώσουμε αυτό τον στόχο».
Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός εξήγησε γιατί η συμφωνία ικανοποιεί τους πολιτικούς στόχους που η κυβέρνηση είχε θέσει προηγουμένως. Για τέσσερις λόγους:
1. Σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά τη λήξη του προγράμματος.
2. Αποδεκτή η γαλλική πρόταση, με ρήτρα ανάπτυξης.
3. Δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις τόνωσης της ανάπτυξης -ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας.
4. -και πιο σημαντικό, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Πρωθυπουργού: Δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.
Ολοκλήρωση της θητείας και διεκδίκηση νέας τετραετίας στη διακυβέρνηση του τόπου
Τον στόχο της διεκδίκησης μίας νέας θητείας στη διακυβέρνηση της χώρας έθεσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα μίας διετίας και άλλων τεσσάρων ετών, και ζήτησε από τους υπουργούς να «ανεβάσουν ταχύτητα».
«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση και αδράνεια. Έχουμε το πολιτικό και οικονομικό μομέντουμ και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο, να επιταχύνουμε το νομοθετικό μας έργο, να ανεβάσουμε ταχύτητα και όχι να κατεβάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
«Από σήμερα θεωρώ ότι εκκινεί για τη χώρα μία νέα περίοδος, αλλά και για τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση μία νέα περίοδος. Με έναν ορίζοντα δύο ετών διακυβέρνησης με την παρούσα εντολή και άλλων τεσσάρων με τη εντολή που θα διεκδικήσουμε στο τέλος της θητείας μας από τον ελληνικό λαό, συγκρίνοντας τα πεπραγμένα μας με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Άμεσα, πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο θέμα των συμβασιούχων
Άμεσα πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου, ώστε να μπει τέλος στην απαράδεκτη ομηρία τους, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν και όχι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.
«Άμεσα, με τη συνεργασία και των αρμόδιων υπουργείων, πρέπει να βρεθεί και η βέλτιστη λύση στο μεγάλο θέμα των συμβασιούχων του ελληνικού Δημοσίου. Ένα θέμα, που, όπως γνωρίζετε, δεν δημιουργήθηκε επί των ημερών μας, πολλά χρόνια πριν, και πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συνθήκη ομηρίας για χιλιάδες εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, μάλιστα, πως «η ανάκτηση της εργασίας, η δημιουργία σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας αποτελεί την κύρια και απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».
Δεν ξέρω ποια χρονιά ζουν στην Κίνα, εμείς όμως εδώ από το 2015 ζούμε τα χρόνια της κατάκτησης του κράτους από τους συριζανέλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να εξηγούμαι, τι συμβαίνει με τον Μαρτίνη και την επιτροπή για την υγεία στην οποία ο μαρτίνης πυροβολεί καθημερινά και κατά ριπάς εναντίων συγκεκριμένων βουλευτών της νέας δημοκρατίας οι οποίοι όμως με τον λόγο τους εδώ και πολύ καιρό είναι κόκκινο πανί για τους συριζανέλ...
Πώς να συγχωρήσουν τα αριστερά φασιστοειδή το γεγονός ότι στην επιτροπή για τα δάνεια καναλιων και κομμάτων ο Βορίδης τους καταξευτέλησε? Θα τον άφηναν έτσι? ΟΧΙ! Δεν τα σηκώνουν αυτά στο πετσί τους, θα τον λασπώσουν, θα του προσάψουν ως επιλήψιμο για την δημοκρατία μας και το νερό που πίνει, δεν θα τον αφήσουν έτσι! Ο μαρτίνης ένας φυλακισμένος θα πει οτιδήποτε για τον μαγαρίσει με εντολή των συριζανέλ, ο μαρτίνης που είπε στην επιτροπή ότι από τους πρωθυπουργούς που γνώρισε μόνο ο καραμανλής και ο τσίπρας δεν του ζήτησαν ρουσφέτι! Τα φιλαράκια, τα κολητάρια…..αυτός που όταν πυροβολήσει εναντίων κάποιου βουλευτή της αντιπολίτευσης κοιτάζει με μάτι αθώας αλεπούς προς την μεριά του προέδρου της επιτροπής και του πρώτου βουλευτή, από την μεριά του, με τρόπο που ΔΗΛΩΝΕΙ, καλά δεν τα είπα? Πρέπει να είσαστε ευχαριστημένοι!
Ο μαρτίνης που ως είπε δεν έκανε χρήση του νόμου για να αποφυλακιστεί , διότι είναι υπεράνω? Ή για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ η όποια μαρτυρία του εναντίων συγκεκριμένων βουλευτών πιο πειστική?
Αλλά να έρθω στο επίσης ζουμερό θέμα για το οποίο η αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει γρι! Ποιος πανηγύριζε στο αεροπλάνο με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο χέρι, βεβαιώνοντας έτσι την κατάκτηση του συγκροτήματος Λαμπράκη? Ο Καμμένος….. Ποιος χάλασε την δουλειά με το συγκρότημα Λαμπράκη και δεν την πήρε ο κολλητός των συριζανέλ ο Σαβίδης? Ο Μαρινάκης! ε λοιπόν θα τον γαμήσουμε! Έτσι σκέφτηκε ο Καμμένος! Θα βρούμε ένα καταδικασμένο για την υπόθεση αυτή, θα του ΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ, και θα μας πει ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ εναντίων του Μαρινάκη, Θα το φέρουν και προς διερεύνηση - τηλεθέαση σε επιτροπή της Βουλής, ναι και μην σας φαίνεται παράξενο.
Έτσι απλά, και τα υπόλοιπα ΟΠΟΙΟΣ και να τα πει από τους συριζανέλ είναι αριστερές φασιστοειδείς υποκρισίες. Άσε που μπορεί να καρφώσει τον Δένδια, τον Βορίδη, και τον Γεωργιάδη σαν συμμέτοχους επειδή, ναι επειδή, τρεις μέρες πριν την αποκάλυψη με τα ναρκωτικά, την ίδια μέρα, ό ένας τους πέρασε από την Λεωφόρο Σχιστού, ο άλλος από την Συγγρού, και ο άλλος από την Πανεπιστημίου… τι γύρευαν εκεί? ήταν συμπτωματικό? Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί!