GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι" - "Αν δε σας αρέσει, ελάτε στη Ρουμανία"

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Αφορά την Ευρώπη, σε αφορά» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ανά...


Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Αφορά την Ευρώπη, σε αφορά» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.

Η επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξαπολύοντας πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγόρησε σε έντονο ύφος ότι έχει επιβάλει στην Ελλάδα δικτατορία.

Η Ρουμάνα επίτροπος δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αντιτείνοντας ότι δε φταίει η Κομισιόν για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι», φώναξε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Παντού πεθαίνουν άνθρωποι, εάν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα, ελάτε να ζήσετε στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι», ήταν η απάντηση της Ρουμάνας επιτρόπου.

Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση της πρώην προέδρου της Βουλής από την εκδήλωση.

“Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα πριν από το 1981”

Η φωνή των πολιτών πρέπει να ακουστεί πιο καθαρά στην Ευρώπη, συμφώνησαν η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην εκδήλωση.

«Κάναμε επί χρόνια το λάθος να μην ενημερώνουμε τους πολίτες για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε στις Βρυξέλλες. Πολλοί πολίτες για παράδειγμα, δεν είναι ενημερωμένοι για τα κονδύλια που έχουν προσφέρει τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα πριν από το 1981 και πώς είναι σήμερα. Αυτή η πρόοδος επιτεύχθηκε χάρη και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε η Κορίνα Κρέτσου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην απόσταση που υπάρχει μεταξύ των κοινωνιών και των κέντρων λήψεων αποφάσεων αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι η απόσταση πρέπει να καλυφθεί μεταξύ άλλων με τις πολιτικές συνοχής. «Η Ελλάδα δεν είναι ούτε ευνοημένη, ούτε ριγμένη από τα ευρωπαϊκά ταμεία» πρόσθεσε απαντώντας εμμέσως στη Ρουμάνα επίτροπο. «Έχει λάβει τα χρήματα που της αναλογούν βάσει του κανονισμού».

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά, η απόσταση ανάμεσα στους πολίτες και τις Βρυξέλλες δεν είναι μόνο γεωγραφική αλλά και ψυχολογική. «Ήρθε η ώρα να γεφυρώσουμε την ψυχολογική απόσταση. Θα την γεφυρώσουμε εάν οι επίτροποι ακούγονται στα εθνικά κοινοβούλια και αλλού. Αλλά υπό δυο προϋποθέσεις: Η μία είναι να μην φορτώνουμε όλα τα αρνητικά στην Ευρώπη. Η δεύτερη, να βάλουμε ένα τέλος στην άποψη ότι η ΕΕ είναι βρυξελλοκεντρική υπόθεση».

Τον σκοπό να καλυφθεί η απόσταση είχε και η αποψινή εκδήλωση, σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπενθυμίζοντας ότι στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν συνολικά 180 εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων επιτρόπων οι οποίοι θα δέχονται τις ερωτήσεις των πολιτών. Πολλές ήταν και οι ερωτήσεις που τέθηκαν στην Τεχνόπολη για ένα πλήθος θεμάτων: για τα ευρωπαϊκά κονδύλια («το θέμα είναι πώς κατανέμονται αυτοί οι πόροι» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός), τη λεγόμενη διαρροή εγκεφάλων («δεν μπορείς να σταματήσεις την φυγή, πολλές φορές είναι επιλογή» σημείωσε η επίτροπος, «ο στόχος μας είναι η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας» επισήμανε ο υπουργός, «το μέτρο της επιτυχίας θα είναι η επιστροφή τους» τόνισε ο εκπρόσωπος), αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις νεοφυείς, την ανάπτυξη στα νησιά.

Στον σύντομό χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΕ για την προώθηση της ευρωπαϊκής αστικής ατζέντας, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς συμμαχίες αποτελούν βασική προτεραιότητα της πόλης των Αθηνών.

«Ο συνδετικός κρίκος της ΕΕ είναι οι πόλεις της. Ο δήμος της Αθήνας θα είναι παρών στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *