GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Ο Κυριάκος παραδέχτηκε λάθη που έκανε ο πατέρας του

"Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα μιας γενιάς που μετά τα γεγονότα του '65, αισθανθήκαμε σαν χώρος, στο χώρο του κέντρου, ότι πληγήκα...


"Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα μιας γενιάς που μετά τα γεγονότα του '65, αισθανθήκαμε σαν χώρος, στο χώρο του κέντρου, ότι πληγήκαμε από την οικογένεια Μητσοτάκη και είχαμε αρνητικό ηλεκτρισμό", δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το απόγευμα, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι "σήμερα, ο Κυριάκος -ειλικρινά δεν το περίμενα- με έπεισε ότι είναι ο Κυριάκος, δεν είναι ο γιος Μητσοτάκη, παραδέχτηκε και κάποια λάθη που έκανε ο πατέρας του και ουσιαστικά θέλησε να είναι ο Κυριάκος. Εγώ σαν Βασίλης Λεβέντης δεν θα μπορούσα να του αρνηθώ. Συζητήσαμε πολλά θέματα και βεβαίως την πορεία της διαπραγμάτευσης και η δυσκολία θα είναι στη Βουλή".

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης, "ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας είναι αρχομανής και θα πάει μέχρι τέλους θα γαντζωθεί και όπου τον βγάλει. Και αν τα ψηφίσει όλα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ρώτησα τον κ. Μητσοτάκη μέχρι πού θα βγει, μου απάντησε ότι τα ψωμιά του είναι λίγα μετά την ψήφιση των μέτρων και το πολύ-πολύ να φθάσουμε στο τέλος του 2017 και μετά βλέπει ο κ. Μητσοτάκης την κατάρρευση του κ. Τσίπρα".

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την άποψή του για συναίνεση: "Είπα ότι οι κυβερνήσεις οι αυτοδύναμες πτώχευσαν τη χώρα και έβλαψαν τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε κάποια λάθη που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις με τις ασωτίες και τα ρουσφέτια. Μου είπε ότι πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έξω οι ξένοι τον αντιμετώπισαν με ειλικρίνεια και τον αποδέχονται πλέον σαν εν δυνάμει πρωθυπουργό, έτσι αισθάνεται. Είπα στον κ. Μητσοτάκη ότι εφόσον είναι πρώτος τα ίδια 9 σημεία θα στείλω και σε εκείνον, που έστειλα και στον πρωθυπουργό και μόνον την απλή αναλογική έκανε δεκτό ως αίτημα της Ένωσης Κεντρώων. Τα άλλα σημεία τα αγνόησε ο κ. Τσίπρας. Και επειδή με ενδιαφέρει η χώρα και δεν πρέπει να χάνει χρόνο, αν τα δεχτεί ο κ. Μητσοτάκης θα έχει ένα στήριγμα χωρίς να ζητάω τίποτα, ούτε υπουργεία ούτε τίποτα, αρκεί να διορθώνεται η χώρα, αυτό είναι το όνειρο μου".

Παράλληλα ο Βασίλης Λεβέντης ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ "αν πίστεψε ποτέ ότι το φλερτ με τον Τσίπρα ήταν αληθινό και μου απάντησε, ότι δεν το πιστεύει".

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι "χτίστηκε μια φιλία που δεν την περίμενα, γιατί πριν μπω μέσα κάποιοι δημοσιογράφοι, είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κάνει ραντεβού μόνο με την Γεννηματά για να κάνει κυβέρνηση μεθαύριο, και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς θα τους δει για να λειτουργήσουν μόνο ως σαντιγί στην τούρτα. Και ο κ. Μητσοτάκης μου απάντησε «μήπως συμβαίνει το όλως αντίθετο;». Η άποψή μου για τις εξεταστικές είναι να ελεγχθούν όλα και να μην βάζουμε μέρες μόνο ΠΑΣΟΚ, μόνο ΝΔ, μόνο ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλούμε την κοινή γνώμη δεν πρέπει να βάζουμε χρονικούς περιορισμούς και να διαλέγουμε στοχευμένα χρονικά διαστήματα", κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

2 σχόλια

  1. Παρακολουθούμε τον θρίαμβο ενός φαντασιακού, του καπιταλιστικού φαντασιακού –φιλελεύθερου – και τη σχεδόν εξαφάνιση της άλλης μεγάλης φαντασιακής σημασίας της σύγχρονης εποχής, του προτάγματος της ατομικής και συλλογικής αυτονομίας.

    Επιφανειακά αυτό μεταφράζεται,ως νίκη της λεγόμενης νεοφιλελεύθερης αντεπίθεσης – υλοποιημένης από τις πολιτικές που προηγουμένως φαίνονταν αδιανόητα.

    Καθαρή και απλή περικοπή των πραγματικών μισθών και καμιά φορά ακόμη και των ονομαστικών, για παράδειγμα· ή ακόμη τα επίπεδα ανεργίας, για τα οποία εγώ ο ίδιος είχα σκεφθεί και γράψει ότι είχαν γίνει αδύνατα διότι θα προκαλούσαν μια κοινωνική έκρηξη.

    Όμως, τίποτα δεν συνέβη. Υπάρχουν γι ‘ αυτό κάποιοι λόγοι, αφενός μεν συγκυριακοί – η απειλή, σε μεγάλο βαθμό μπλόφα, της κρίσης αφετέρου δε, άλλοι πολύ βαθύτεροι .. Εν συντομία, παρακολουθούμε την ολοκληρωτική κυριαρχία του καπιταλιστικού φαντασιακού: κυριαρχία του οικονομικού, απεριόριστη και δήθεν ορθολογική επέκταση της παραγωγής, της κατανάλωσης και της σχόλης (loisirs), περισσότερο ή λιγότερο σχεδιασμένων και χειραγωγούμενων.

    Μέσα σ ‘ αυτή την ατμόσφαιρα, οι παραδοσιακοί φραγμοί της καπιταλιστικής δημοκρατίας πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο.

    Δεν υπάρχει πλέον έλεγχος της πολιτικής ζωής, κυρώσεις πέραν του Ποινικού Κώδικα, ο οποίος, όπως έδειξαν τα διάφορα σκάνδαλα, λειτουργεί όλο και λιγότερο.

    Με κάθε τρόπο, σε μια τέτοια κατάσταση τίθεται, όπως πάντα, το ερώτημα: Και γιατί, διάβολε, οι ίδιοι οι δικαστές ή οι ελεγκτές τους ξεφεύγουν από τη γενική διαφθορά και για πόσο χρόνο; Ποιος θα φυλάξει τους φύλακες;

    Οι παραδοσιακές ιδεολογίες, της δεξιάς ή της αριστεράς έχουν καταστεί τελείως κενές· τίποτε το ουσιαστικό δεν χωρίζει τα προγράμματα των αντίστοιχων κομμάτων...

    Από αυτή την άποψη, το να κάνουμε τον απολογισμό της αριστεράς δεν είναι ούτε καν απαραίτητο (πού είναι οι περίφημες διαδοχικές προτάσεις τους;).

    Αλλά το ίδιο ισχύει και για τη δεξιά: όταν εκείνη διακηρύττει την καταστροφή, κανείς δεν βλέπει, ούτε με μικροσκόπιο, τι προτείνουν αυτοί οι άνθρωποι που θα μπορούσε να είναι στο ύψος της καταστροφής αυτής... Δεν υπάρχει ούτε καν ένα πρόγραμμα αντιδραστικό, ή συντηρητικό, δεν υπάρχει τίποτε... Δεν είναι παρά τα ονόματα τους και τα αρχικά τους που διαφοροποιούν τα μεν από τα δε..

    Δεν μπορεί κανείς να αντιτείνει σ ‘ αυτή τη διαπίστωση της χρεωκοπίας την ανάδυση της ηθικής, του φιλανθρωπισμό, των δικαιωμάτων του ανθρώπου;....Τα φαινόμενα αυτά δεν συνιστούν αντίφαση στη διαπίστωση αλλά επιβεβαίωση της..

    Αυτές οι ιδέες χρησιμοποιούνται για να αποκρύψουν την ένδεια του πολιτικού κενού...
    Δεν πρέπει να συγχέεται η ουσία των ίδιων των ιδεών με τη μορφή υπό την οποία αυτές έχουν τεθεί σε κυκλοφορία...

    Ποιος θα ήταν εναντίον των δικαιωμάτων του ανθρώπου;.. Πολύ λίγοι... Αλλά πότε άρχισαν να μιλούν γι ‘ αυτά;... Τα επικαλέσθηκαν κυρίως ΜΌΝΟ εναντίον των ολοκληρωτικών τυραννιών της Ανατολής... Πολύ ωραία... Αλλά θέλησαν να τα ταυτίσουν με την ουσία κάθε πολιτικής, πράγμα παράλογο...

    Εάν υποθέσουμε ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου έχουν κατοχυρωθεί, μένει να ξέρουμε τί κάνουμε μέσα στην κοινωνία και με την κοινωνία;.... Υπάρχει, βεβαίως, μια απάντηση υπερφιλελεύθερη, η οποία συνίσταται στο εξής: δεν πρόκειται για μια ερώτηση που τίθεται ευλόγως, ή που έχει νόημα, καθένας δεν έχει παρά να κάνει ότι θέλει... Όμως, η απάντηση αυτή αγνοεί τελείως αυτό το οποίο αποτελεί τη βαθύτερη φύση κάθε κοινωνίας...

    Οι σοσιαλιστές ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ έμαθαν, θέλοντας και μη, τους κανόνες του παιχνιδιού της καπιταλιστικής οικονομίας και τους εφάρμοσαν μ’ έναν υπερεκχειλίζοντα ενθουσιασμό... Κατά τέτοιον τρόπο ώστε η μόνη τους δόξα είναι ότι εισήγαν και εφάρμοσαν το πρόγραμμα του νεοφιλελευθερισμού στη ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό που ο πληθυσμός θα είχε ίσως δεχθεί με ΠΟΛΥ δυσκολία από τη δεξιά, το δέχθηκε γκρινιάζοντας από τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ και σοσιαλιστές. ΚΑΙ αυτό Αποτελεί το λόγο που θα ΜΕΊΝΟΥΝ στην ιστορία και είναι εξαιρετικά φαιδρό...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκρατία σήμερα πραγματικά δεν υπάρχει πουθενά...Υπάρχουν νέοφιλελεύθερες ολιγαρχίες σε χώρες, σχετικά προνομιούχες, προνομιούχες από πολλές απόψεις...Το καθεστώς είναι φυσικά ένα καθεστώς τελείως ολιγαρχικό..

    Δημοκρατία δεν σημαίνει π.χ. ή Έλλειψη λογοκρισίας, ή εκλογές οιουδήποτε γίνουν... Όλα αυτά είναι καλά και άγια, άλλα είναι δευτέρου και τρίτου βαθμού επακόλουθα της δημοκρατίας.. Δημοκρατία, είναι το κράτος του δήμου, δήμος είναι ο λαός...

    Στις καπιταλιστικές χώρες και σε μας σήμερα, όπου λέγεται ότι υπάρχει ελευθερία, αλλά δεν υπάρχει ισότης οικονομική...ΑΥΤΌ λένε κσι ενώνουν πολλοί σήμερα Δημοκρατία, ελευθερία..

    Ο μέσος Έλλην πολίτης, ο χωριάτης, ο σοφέρ, ο εργάτης, και οποιοσδήποτε άλλος, φυσικά δεν έχει τα ίδια πραγματικά πολιτικά δικαιώματα με τα μέλη της αρχούσης πολιτικής τάξεως, δεν μιλάω τώρα για οικονομική ανισότητα, μιλάω για πολιτική ανισότητα, υπάρχει μια πολιτική προνομιούχα τάξη στην Ελλάδα, η οποία δεν ξέρω από πόσες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αποτελείται, η οποία βρίσκεται σε τελείως άνιση πολιτική κατάσταση σε σχέσει με τον κοσμάκη όπως λέμε και φυσικά από την στιγμή την οποία υπάρχει, όπως υπάρχει στα καπιταλιστικά καθεστώτα οικονομική τεράστια ανισότης, επίσης δεν μπορούσε να υπάρξει πολιτική ισότης, απλούστατα διότι αν έχω πάρα πολλά λεφτά αγοράζω έναν ραδιοφωνικό σταθμό, μια εφημερίδα, μία τηλεόραση, ή αγοράζω την γραμμή του ΌΣΕ ,την ΔΕΗ , το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τον δρόμο, κ.τ.λ...ΤΗΝ ΖΩΉ ΣΟΥ..

    Η οικονομική ανισότης μεταφράζεται και σε πολιτική ανισότητα, διότι λέω στον κοσμάκη τι πρέπει να σκέφτεται και του λέω ποια είναι τα νέα σήμερα... Γίνεται φιλτράρισμα των νέων, φιλτράρισμα των πληροφοριών, ή παρουσίαση των πληροφοριών κάτω από έναν ορισμένο φωτισμό, συνεπώς αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι μέσα στην κοινωνία πρέπει να είμαστε πραγματικά ίσοι...

    Δεν μπορούμε να λέμε ταυτοχρόνως ότι ο λαός είναι παντοδύναμος και ότι ο οποιοσδήποτε δημαγωγός τον τραβάει και τον σέρνει από την μύτη. Πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μία ευθύνη του λαού σε αυτά τα οποία γίνονται σήμερα, αλλά αυτό δεν φτάνει, διότι εδώ δεν κάνουμε ηθικολογία....

    Το λέμε για να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν, συμβαίνουν με την συμμετοχή τους και με την συνενοχή τους έστω και αν αυτή η συνενοχή δεν είναι ποινική, είναι όμως πραγματική συνενοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *